Temat: jak przyrządzić, z czym jeść? szpinak

witam :)
pytanie takie jak w tamacie .. :)
pozdrawiam.
a ja polecam tarte ze szpinakiem , niestety nie zbyt kcal. ale jakie pyszne...;-). dobry jest tez swierzy- jako salatka z oliwkami, serkiem mocarella,pomidorkiem itd. Czasem kupuje tez taki w woreczku - mrozony(na opakowaniu powinien byc przepis). Idealny do obiadkiu (dodaje sie jajko, cebule i troszke maselka i podsmarza).Ja robie w wersji light wszystko- tez jest pyszne.
Ja przeważnie  podobnie przyrządzam szpinak. Jeśli jednak mam dostęp do świeżego szpinaku to lub8e go sobie ugotować i polać odrobina prawdziwej oliwy, trochę pieprzu oraz soli i posypać startym parmezanem. Bardzo dobre. A znacie jakieś przepisy na szpinak na słodko?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.