Temat: jak przyrządzić, z czym jeść? szpinak

witam :)
pytanie takie jak w tamacie .. :)
pozdrawiam.
U mnie można dostać tylko mrożony, więc go gotuję z czosnkiem i jogurtem naturalnym. Jem z ryżem albo jako dodatek do mięska.
Pasek wagi
poddusić (ja duszę bez tłuszczu) z jedną drobno pokrojoną cebulką, ząbkiem czosnku, imbirem, pieprzem, curry, kurkumą, majerankiem, tymiankiem, chilli i papryką słodką :)
pychotka ;]
a dodać można do wszystkiego: do kanapek, do naleśników, udusić z mięskiem, rybką, z omletem... jak chcesz :)
Surowy kroiłam i jadłam na chlebie jak sałatę ;)))
na teflon z czosnkiem i przyprawami, ewentualnie dodać jajko ^^

a poza tym polecam puszka.pl

albo wegetarianie.pl

http://www.puszka.pl/do/search;jsessionid=F0ED2A55EEEE1A88B42C27CA6391C627
proponuje omlet ze szpinakiem i cebulką...:)
Pasek wagi
Słyszałam ze omlecik dobry tak jak radzi beciaa
Ja mam uraz po szpinaku ... ;/
Słyszałam ze omlecik dobry tak jak radzi beciaa
Ja mam uraz po szpinaku ... ;/
dobry jest taki świeży do sałatek takich z pomidorkiem sałatą mniam mniam cz cebulką...
ja uwielbiam gotowany na mleku odcedzony na patelnie z zabkiem czosnku i jogurtem naturalnym pieprzem chili slodka papryka lubie  jesc go z ryba tak troche mniej lajtowo mozna z serem jeszcze pycha:)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.