- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 lutego 2009, 12:48
Aż wstyd pisać, nigdy jeszcze nie jadłam szpinaku i ostatnio widziałam w sklepie mrożony, i tak mnie naszło , że czas spróbować.
W związku z tym mam pytanie jak przygotować mroźony szpinak, do czego go jeść i jakie potrawy z niego przyrządzić?
I czy w ogóle warto go kupować czy będę nim pluła ? :)
pozdrawiam
22 lutego 2009, 14:22
22 lutego 2009, 14:22
22 lutego 2009, 14:26
22 lutego 2009, 14:59
22 lutego 2009, 21:16
a ja uwielbiam zupę szpinakową:
paczkę szpinaku gotuje w wodzie razem z kostka rosołową i dużą ilością czosnku. jak sie podaje mozna zabielić, choc ja tego nie robie. i do miseczki wkladam ćwiartki jajka ugotowanego na twardo:) kurcze az nabralam ochoty:D
i makaron i zapiekanki ze szpinakiem tez sa pycha, ale niestety nie na diete:P
8 lutego 2011, 10:09
8 lutego 2011, 11:24
Jajkarn ugotować na twardo, następnie obrać i drobno posiekać. Szpinak rnrozmrozić i odparować nadmiar wody, przyprawić czosnkiem, solą i rnpieprzem wg upodobań.
Do przestudzonego szpinaku dodać jajka, rnchilli, szczypiorek, łyżkę otrąb i sos sojowy. Dokładnie wymieszać, rnlepić średniej wielkości kotlety i obtaczać je w pozostałych otrębach.
Podsmażyć do zarumienienia na lekko naoliwionej patelni.
Smacznego!