- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16696
21 listopada 2008, 20:03
Prosze o pomoc,
Jak może podać szpinak?
Macie jakieś sprawdzone przepisy?
Z góry dziękuje
- Dołączył: 2008-05-01
- Miasto: Wrocław
- Liczba postów: 309
21 listopada 2008, 21:07
o fakt, zapomniałam też napisać o czosnku, obowiązkowo - ja ostatnio w ramach wygodnictwa dodaję taki skruszony z kostki knorra bodajze;)
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
21 listopada 2008, 21:32
czosnek musi byc
Zapomnialam o czosnku
21 listopada 2008, 21:39
Wczoraj miałam spagetti ze szpinakiem. Makaron ugotować al dente. Szpinak zamrożony taki z Lidla ze śmietaną - rozmrozić w rondelku, wcisnąć kilka ząbków czosnku - w zależności od tego, jak bardzo czosnek lubisz - do tego wrzucić trójkącik sera pleśniowego - Lazur błękitny. Wymieszać, podgrzewać aż do rozpuszczenia sera. Połączyć z makaronem. Można posypać posiekanymi orzechami włoskimi - PYCHA!!!!!!!
21 listopada 2008, 22:03
o jeju...ja kiedys sie naszpinak napalilam.... koszmar. zrobilam jajecznice ze szpiakiem i przyprawami tragedia,,,, nie znosze szpinaku ;(
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16696
21 listopada 2008, 22:24
ja właśnie dziś kupiłam szpinak taki mrożony ale liście, próbowałam zrobić zgodnie z przepisem na torebce. Podsmażyłam na patelni dodałam przyprawy na koniec śmietanke. Zjadliwe było
Mam nadzieje ze nastenym razem zrobie coś z Waszych przepisów i będzie lepsze
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16696
21 listopada 2008, 22:25
- Dołączył: 2005-12-13
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 16696
22 listopada 2008, 09:42
dziękuje wszystkim za przepisy
- Dołączył: 2008-04-12
- Miasto: Nowe
- Liczba postów: 12832
23 listopada 2008, 11:16
papki ze szpinaku(do tego z jajkiem)nie ruszę,za zadne pieniadze,nawet jakby od tego zalezało moje zdrowie i zycie.Za bardzo mi sie z czyms kojarzy.Ale posiekane grubo liście w pierogach czy innej potrawie to zupełnie co innego.Kiedys jadłam tez blanszowane w głebokim oleju całe liscie,były super chrupiace,jak czipsy.Mozesz zrobić sobie spagetti ze szpinakiem. Porcja ma 450 kcal.
Cebula,zabek czosnku-podsmazamy na oleju(najpierw cebule bo inaczej czosnek zgorzknieje).Dodajemy 15 dkg szpinaku(np.mrozonego), pokrojony pomidor i dusimy wszystko razem ok.5 min,cały czas mieszajac zeby sie nie przypaliło.Pod koniec dodaje sie łyzke twarożku. Całosc wymieszac i połaczyc z makaronem
- Dołączył: 2008-11-16
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 1179
23 listopada 2008, 12:08
o matko ale mi apetytu narobiłyscie!!!uwielbiam szpinak:-)