Temat: szpinak - jakie potrawy?

Prosze o pomoc,
Jak może podać szpinak?
Macie jakieś sprawdzone przepisy?

Z góry dziękuje
Pasek wagi
o fakt, zapomniałam też napisać o czosnku, obowiązkowo - ja ostatnio w ramach wygodnictwa dodaję taki skruszony z kostki knorra bodajze;)
czosnek musi byc
Zapomnialam o czosnku
Pasek wagi
Wczoraj miałam spagetti ze szpinakiem. Makaron ugotować al dente. Szpinak zamrożony taki z Lidla ze śmietaną - rozmrozić w rondelku, wcisnąć kilka ząbków czosnku - w zależności od tego, jak bardzo czosnek lubisz - do tego wrzucić trójkącik sera pleśniowego - Lazur błękitny. Wymieszać, podgrzewać aż do rozpuszczenia sera. Połączyć z makaronem. Można posypać posiekanymi orzechami włoskimi - PYCHA!!!!!!!
o jeju...ja kiedys sie naszpinak napalilam.... koszmar. zrobilam jajecznice ze szpiakiem i przyprawami tragedia,,,, nie znosze szpinaku ;(
ja właśnie dziś kupiłam szpinak taki mrożony ale liście, próbowałam zrobić zgodnie z przepisem na torebce. Podsmażyłam na patelni dodałam przyprawy na koniec śmietanke. Zjadliwe było

Mam nadzieje ze nastenym razem zrobie coś z Waszych przepisów i będzie lepsze
Pasek wagi
http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/c69e6f75badd474be5c7cb7e084a1977

Możecie zagłosować na moją siostrzenice Wikusie:)

dziękuje
Pasek wagi
strona szpinaku Polecam!
dziękuje wszystkim za przepisy
Pasek wagi
papki ze szpinaku(do tego z jajkiem)nie ruszę,za zadne pieniadze,nawet jakby od tego zalezało moje zdrowie i zycie.Za bardzo mi sie z czyms kojarzy.Ale posiekane grubo liście w pierogach czy innej potrawie to zupełnie co innego.Kiedys jadłam tez blanszowane w głebokim oleju całe liscie,były super chrupiace,jak czipsy.Mozesz zrobić sobie spagetti ze szpinakiem. Porcja ma 450 kcal.
Cebula,zabek czosnku-podsmazamy na oleju(najpierw cebule bo inaczej czosnek zgorzknieje).Dodajemy 15 dkg szpinaku(np.mrozonego), pokrojony pomidor i dusimy wszystko razem ok.5 min,cały czas mieszajac zeby sie nie przypaliło.Pod koniec dodaje sie łyzke twarożku. Całosc wymieszac i połaczyc z makaronem
o matko ale mi apetytu narobiłyscie!!!uwielbiam szpinak:-)

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.