- Dołączył: 2007-10-17
- Miasto:
- Liczba postów: 159
19 marca 2008, 19:26
Dziewczyny jaka babke robicie? nie moge sie zdecydowac jaka bedzie najlepsza bo to bedzie moja pierwsza... chcialam zeby bylo troche maku ale juz sama nei wiem poradzcie cos:)
- Dołączył: 2007-07-22
- Miasto: pod palmami :)
- Liczba postów: 562
19 marca 2008, 19:36
ja uwielbiam majonezową i taką tez po raz pierwszy zrobie. znajdziesz w necie przepis.
wiem, wiem majonez kaloryczny, ale to i tak mniejsze zło jakby zamiast niego była margaryna. a majonezowa jest pyszna :)
na kawałek napewno sie skusze :)
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Rivendell
- Liczba postów: 9028
19 marca 2008, 19:57
babka majonezowa?:O pierwsze słysze:D
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
19 marca 2008, 20:12
Ja tez robie majonezowa! Jest pycha!
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
19 marca 2008, 20:16
A oto ona:
8 jaj, 1 szkl.majonezu, 2 szkl. cukru pudru, 1 szkl.maki ziemniaczanej, 1 szkl.maki pszennej, 3 lyzeczki proszku do pieczenia, olejek cytrynowy.
Zoltka utrzec z cukrem pudrem.Dodawac po trochu majonez i obie maki wymieszane wczesniej na sucho oraz proszek do pieczenia.Na koncu dodac olejek i ubita na sztywno piane z bialek.Pol ciasta mozna wymieszac z kakao.Piez w srwdnio nagrzanym piecu ok. 1 godziny.Po wystudzeniu polac polewa.
- Dołączył: 2007-12-15
- Miasto: Rivendell
- Liczba postów: 9028
19 marca 2008, 20:27
Oj to chyba bardzo bardzo kaloryczna skoro 1 szklanka majonezu:O
To taka normalna slodka babka?:D
- Dołączył: 2007-10-17
- Miasto:
- Liczba postów: 159
19 marca 2008, 20:48
hmm a dalo by sie troche ciasta oddzielic i dodac do niego mak np? Pasuje do niej?:P bo ja nie wiem jak ona smakuuje i czy bedzie pasowalo...:)
- Dołączył: 2008-02-14
- Miasto: plaża słońca :D
- Liczba postów: 1102
19 marca 2008, 21:07
pewnie ze pasuje, mozesz nawet dodac rozne kolory kisielu wtedy bedzie kolorowa...
- Dołączył: 2007-10-17
- Miasto:
- Liczba postów: 159
19 marca 2008, 21:36
a ten mak mam dodac spazony czy surowy czy jaki?:)
- Dołączył: 2007-06-19
- Miasto: Chicago
- Liczba postów: 8484
20 marca 2008, 00:47
Do ciasta daje sie zawsze suchy mak,a na mase sparzony.