Temat: Grill elektryczny- dobry pomysł?

Witam!

Mam problem - uwielbiam potrawy smażone lub pieczone. Gotowane w wodzie czy na parze nie smakują mi już tak bardzo - tyczy się to głównie mięsa.
Smażenie - wiadomo - wymaga tłuszczu, inaczej jedzenie przypala się, albo schnie na wiór.
Piekarnik - super, ale niestety w wynajmowanym przeze mnie mieszkaniu jest tylko przedpotopowa kuchenka, którą aż strach włączać, pomijając straszny syf w środku...

Dlatego właśnie wymyśliłam sobie, że kupię grill elektryczny. Mam jednak trochę wątpliwości, a że to trochę kosztuje, wolę Was zapytać - pewnie znajdzie się kilka osób, które używają.
Chciałabym dowiedzieć się przede wszystkim, czy jedzenie upieczone na takim grillu jest smaczne? Czy nie jest suche, nie przywiera do powierzchni? Można to porównać do takiego tradycyjnego, ogrodowego grilla? I czy to prawda, że przy użytkowaniu strasznie się z tego dymi?
Znalazłam jeden fajny z pokrywką:


Koszt - 150-180 zł. Poza tym ciągnie trochę prądu - 1500 W.
Myślicie, że warto?
Pasek wagi
Dzięki za odpowiedzi! Mam już pewność, że to nie będą zmarnowane pieniądze ;)
Kupię sobie grill firmy Zelmer - jak dla mnie niezawodnej jeśli chodzi o sprzęt kuchenny.
Pasek wagi
ja myslalam nad takim z zamykana pokrywa, jak urzadenie do sandwiczow

ew moze mini piekarnik? jest wielkosci mikrofali i napewno upieczesz  sobie cos innego poza miesem czy warzywami (np ciasta, domowe pizze itp)



Ooo, może czegoś takiego poszukam. Chociaż zależy mi, żeby to się po tygodniu nie popsuło, a zaufane marki trochę kosztują, więc taki piekarnik pewnie wyniesie dużo więcej, niż grill...
W każdym razie dzięki za pomysł :)
Pasek wagi
Hej witam wszystkich:)
Czy ktoś kto się zna (w sensie ma i korzysta nie chodzi mi o inżynierów;) może mi powiedzieć czy warto kupować grill elektryczny z Lidla ? bo z opisu i zdjęcia wygląda ok : http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-E0ACC3C8-B94459EE/lidl_pl/hs.xsl/index_26332.htm . Strasznie nie lubię smrodu rozpałki i tego dudlania się z węglem i tak myślę że 140 zł to nie jest majątek a może bym mogła częściej robić moje ukochane szaszłyki z daktylami!

Doradźcie mi coś proszę bo już się tyle naczytałam za i przeciw że nie wiem co zrobić;/

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.