Temat: Jak uratować zważony budyń??

Hej! Robię ciasto Królewiec, niejestem dobra w gotowaniu budyniów, ten był własnej roboty, upiekłam już potrzebne ciasta ,a gdy doszło do budyniu to mi się zważył... jak go uratować ,to wygląda jakby było za dużo margaryny ale tak było w przepisie.... help!
trzeba to zmiksować...hmm.. chociaż nie wiem :P
Pasek wagi
nie uratujesz, proponuje gotowy krem, ja ostatnio zaryzykowałam i zważony przełożyłam, całe ciasto wyrzuciłam, szkoda tych spodów, a gotowy krem Dr.Oetkera np.śmietankowy jest pycha:)
ja budyn zazwyczaj robie tak-
1 l mleka
szkl cukru
2 cukry waniliowe
4 lyzki zwyklej maki
4 lyzki kartoflanki
mieszam,gotuje az zgestnieje,potem zimne mieszam z utarta margaryna i gotowe

ps  ten zważony nadaje się do wyrzucenia
to jest budyn ktorym przeloze ciasto, nie krem. w tym przepisie byla polowa podanych przez ciebie skladnikow tylko ze margaryne rozpuscic z mlekiem i cukrem ;///
tak ,bo ja podałam na dużo porcje,
teraz patrze w przepis na innej stronie i tam jest wlasnie zeby wkręcić te margaryne. czyli ten przepis co z niego korzystałam był dosłownie do d... skończyła mi się mąka i krupczatka ... budyniu z paczki niemogę... no to się urządziłam
uratowalam go! wystarczylo zmiksować!! pamietam jak kiedys tez  mi sie budyn zwazayl to mama zmiksowala i bylo ok. Dziekuje za poady!!
Chyba mozna tez tak ratowac: bierzesz troszke tluszczu - margaryny czy masla, dobrze rozmieszaj, a potem, po troszku dodawaj zwazony krem, dobrze ucierajac. Ja kiedys tak ja Ty zmiksowalam i zrobil sie zupelnie lejacy:-(
ja gdzieś czytałam żeby dodać kilka łyżek ugotowanego ryżu a on wchłonie tą niepotrzebną "wilgoć w kremie"

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.