Temat: kolczyk w nosie

Hej! Pytam sie tych doswiadczonych jak wyglada przekłucie nosa tzn czym? Chcialabym wiedziec jak dlugo sie goi, czy mocno sie paskudzi i jaki kolczyk najlepszy zeby nie wypadal ani nie odstawal....a i jaki koszt tej przyjemności

> Gówno prawda z tym piercerem za przeproszeniem.
> Wydasz z 70 zł na profesjonaliste (który
> posiedział 2h na wykładach i dostał certyfikat
> piercera), a i tak przebiją ci tak samo jak
> mogłabyś zrobić to w domu. Też tak wszyscy mówili,
> żebym szła do profesjonalnego studia i wgl. Baba
> przebiła mi tak, że potem wszystko zaczęło się
> paprać. Ropa, krew, spuchnięty nos.. uwierz nie
> chciałabyś tego przeżywać. Musiałam wtedy wyjąć
> kolczyka, więc 70 zł poszło w błoto + antybiotyki
> które musiałam zażywać, by odratować ten nos.
> Potem tęskniłam trochę za kolczykiem. Jakieś pół
> roku po zagojeniu przebiłam sobie sama. Prawie
> bezboleśnie, nic nie płaciłam i wszystko zagoiło
> się tak jak powinno w jakiś tydzień do dwóch
> tygodni. Już od dłuższego czasu chodzę z
> kolczykiem i nic nie boli, ani nie ropieje.
> Najlepszy kolczyk, żeby nie odstawał i nie wypadał
> to taki z kuleczką na końcu. Ewentualnie kółko.
> A.. i w salonie przebijała mi pistoletem, a sama
> przebijałam sobie kolczykiem zaostrzonym
> pilniczkiem.

 

gówno prawda, w studio masz pewność że niczym się nie zarazisz, że zrobisz to pożadnie no i możesz mieć gwarancje że jak coś ci się stanie to oni to zrobią.

m
Pasek wagi
bardyo mi sie podoba w nosku skromny kolczyk i mysle ze jak go kiedys wyjme w wieku 40 lat to nie bedzie tak zle z tym sladem
A w domu się zarażę? Tak samo jak w studiu mogę zdezynfekować kolczyk i przebić, albo kupić już odkażony. A z tym porządnym przebiciem to chyba jednak nie do końca prawda skoro u mnie całkowicie spaprała robotę. A jak mi się coś stanie to oni nic nie zrobią. Nawet nie kiwną palcem. Już przez to przechodziłam. Oni tylko przebijają, a lekarzami nie są by odpowiadać za swoje błędy, a szkoda..

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.