Temat: Jakiej wg Wam firmy lody takie o pojemności więszej są najlepsze?

Mówię o takich lodach nie na patyku tylko tych większych. Która marka wg Was robi najlepsze lody?

dla mnie grycany sa niejadalne, sam cukier

teraz w auchanie kupiłam lody bez cukru mancuso, spoko skaład i bardzo smaczne

Uważam, że w PL można kupić dobre lody ale te we Włoszech faktycznie lepsze;)

Lubię Grycany, Hagen Dazs, Ben&Jerry’s, waniliowe bardzo lubię z Marletto (składu nie czytam, rzadko kupuje)

Tojotka napisał(a):

Lody Willisch, zamawiam do paczkomatu i zawsze przychodzą idealne. Dobry skład więc cena jest wysoka. Ale warto, są pyszne. Czasem wybrane smaki pojawiają się w Lidlu.

Ja te lody odkryłam właśnie w lidlu. Przepyszne są i dodatkowo polska firma.

Hagen Dazs, szczególnie te z orzechami pekan, oesu

Karolka_83 napisał(a):

Kocham od lat miłością niezmienną Grycany czekoladowe. Dobre są też jeszcze o smaku caffe latte, ale rzadko widuję. Natomiast czekoladowe Grycany to moje ulubione czekoladowe ze wszystkich i ulubione lody w ogóle.

A zdrowe to nie wiem - musiałabyś poczytać składy. Z dużym prawdopodobieństwem możesz założyć, że lody w cenie 5-7 zł za litr będą całą tablicą mendelejewa choć to nie znaczy z automatu że te po 30 będą zdrowsze :P Ale im tańsze w kierunku "podejrzanie tanie za ten litraż" tym gorszy skład. Z doświadczenia też powiem, że łatwiej znaleźć zdrowszy odpowiednik wśród lodów sorbetowych. I pod kątem składu i pod kątem kalorii. Natomiast ja jem lodów tak mało, że w sumie nie przywiązuję do tego jakiejś większej wagi. Skład musi być dobry w produktach, które jem codziennie - chleb, wędlina, ser itp.

tez uwielbiam czekoladowe grycany. Nie lubię cart d'orow, jedynie słony karmel mają rewelacyjny. Ale rzadko jest w sklepach. Ostatnio jadłam z Lidla na patyku i były naprawdę dobre

dla mnie lody każde,

Korala lubię śmietankowe z wiśniami, zielona budka miętowe, Grycan czekoladowe z kawałkami czekolady, Carte dor słony karmel.

wg mnie Braci Koral

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.