- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
21 maja 2011, 10:44
21 maja 2011, 11:10
21 maja 2011, 11:13
21 maja 2011, 11:16
Mnie nauczono, że nie można
> przekładać biszkoptu póki nie odstoi minimum dzień
> i zawsze trzymam się tej zasady
ale niby dlaczego nie wolno? z ciekawosci pytam, lubie nowinki kulinarne;)
tak sobie usiłuje wlasnie przypomniec czy kiedykolwiek zdarzylo mi sie czekac chociaz jedną noc na przekładnie i wychodzi mi ze nie, zdobienie czesto zostawialam na ostatnią chwilę, ale przekladanie nigdy, zdarzyło mi się nawet chłodzic biszkopt w zamrazalce zeby szybciej było lub przekladac jeszcze letnawy.... zawsze dzień przed "rozkrojeniem" robie całosć i nie pamietam zeby kiedys cos zle wyszło:/ co prawda nie piekę na zamowienie, ale nieraz się nasłuchałam ze powinnam;)
21 maja 2011, 11:21
odnosnie jeszcze przydatnosci do spozycia...
miałam kolezankę ktora pracowala w najlpeszej cukierni w moim rodzinnym miescie (znaczy czy najlepszej to teraz niewiem, ale najbardziej chwalonej przez klientów -na pewno) w kazdym razie mowila sama ze to co im nie zeszło na tygodniu (po calym tygodniu stania nieraz w witrynie) w soboty zabierali i czesto wykorzystywali do wyrobu nowych ciast... bóg raczy wiedziec ile te ciasta tam zyc miały:D
21 maja 2011, 11:23
21 maja 2011, 11:26
21 maja 2011, 11:41
> pawiooka to mnie pocieszyłąś :)ja dopiero zaczynam
> się tym bawić, jak do tej pory mam na swoim koncie
> udane 4 ciasta i ciasteczka jedne no i niedany
> sernik na zimno :Pa dziś wzięłąm się za coś
> ambitnego i juz się bałam że nie wyjdzie po
> niektórych komentarzach ale jest nadzieja!a co do
> biszkoptów to czytałam że wtedy się je łatwiej
> przekraja po prostu
moze to i sposób, ja przyznam sie ze żadko przekrawam biszkopty, jesli się zdarzy to robie to nitką wiec nie ma problemu nigdy (obejmujesz nitką ciasto i zaciskasz petle dotad az sie nie przekroi) przewaznie do przekladańców piekę cienkie biszkopty bo lubie te kilku kolorowe;) wiec do kazdego co innego trzeba dodac;)
21 maja 2011, 11:48