- Dołączył: 2006-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2300
18 maja 2011, 14:45
W internecie jest pełno ale są jakieś takie niejasne.. jakie dokładnie mają być składniki i czy śmietana ma być kwaśna czy słodka... nie wiem pomocy :))
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
18 maja 2011, 15:51
ja gotuje ja kazda inna zupe ...tlusto nie gotuje ale cycek w kawalki podsmazony na teflonie z dodatkiem wegety , gotuje wywar z warzyw z ziemniakami dodaje cycka i gotuje az bedzie miekie mieso ...cycek szybko jest mieki , na koniec wrzucam pokrojona botwinke jest mloda i szbko sie gotuje z botwinka ocet aby kolor liscie nie stracily i zupa tez , na koniec slodka smietane
buraki , botwinla sa slodkie do slodkiego dadajemy kwasnie ...ale ocet jest kwasny wiec w tym przypadku trzba nam slodkiej smietany lub jak kto woli mleka -ja uzywam od dawna w kuchni do zup mleka 1,5%
- Dołączył: 2006-01-04
- Miasto: Na Koncu Wsi
- Liczba postów: 109738
18 maja 2011, 15:52
A TAK WOGULE TO BOTWINKA CHODZ ZA MNA OD dluzszego czasu