- Dołączył: 2006-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2300
18 maja 2011, 14:45
W internecie jest pełno ale są jakieś takie niejasne.. jakie dokładnie mają być składniki i czy śmietana ma być kwaśna czy słodka... nie wiem pomocy :))
- Dołączył: 2011-05-18
- Miasto: Totutotam
- Liczba postów: 104
18 maja 2011, 14:52
ja robię tak -botwinkę liście buraczki myję kroje drobno wrzucam do garnka daję marchewkę wodę i gotuję aż zmiękną warzywka dodaję do smaku barszcz czerwony z torebki i kostki dwie rosołowe a zamiast śmietany daję trochę mleka 0,5 % i tyle jest to oczywiście odchudzona wersja
- Dołączył: 2011-04-07
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2184
18 maja 2011, 14:53
polecam chłodnik litewski z Kuchni Polki z Piotra i Pawła- ma kalorie ale przecież nie musisz jeść całego opakowania : ) - w każdym razie jest pyszny bo z jajkiem i szynką!
- Dołączył: 2006-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2300
18 maja 2011, 14:53
Ja bym właśnie chciała tą nie wychudzoną wersję:D
- Dołączył: 2006-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2300
18 maja 2011, 14:54
odchudzona nie wychudzona :D błąd:) moja mama robi na słodko a się zastanawiam czy z kwaśną śmietaną może być lepsza?
18 maja 2011, 14:55
http://kotlet.tv/chlodnik-z-botwinka
- Dołączył: 2006-11-14
- Miasto: Leszno
- Liczba postów: 11573
18 maja 2011, 14:56
ja robię na kefirze lub jogurcie:)
- Dołączył: 2009-04-02
- Miasto: Karmelkowo
- Liczba postów: 10500
18 maja 2011, 15:15
Ja obieram buraki, kroje na pół, do tego łodyżki, liscie, zalewam 1 łyżką octu, lekko solę. Wstawiam włoszczyznę, po ok 15 minutach dorzucam botwinę, gotuję do miękkości. Doprawiam solą, pieprzem i odrobiną cukru. Jak lekko przestygnie dodaję śmietanę 18%.
- Dołączył: 2006-04-01
- Miasto: Poznań
- Liczba postów: 2300
18 maja 2011, 15:27
dzięki;] a zatem użyję słodką :D