Temat: Wypełnianie zmarszczek

Temat trochę powiązany z innym o zmarszczkach ze strony głównej ;) 


Dosyć dobrze ogarniam tematy pielęgnacyjne, ale kompletnie nie znam się na medycynie estetyczniej - jakie rozwiązania warto wziąć pod uwagę, jeśli chce spłycić / zmniejszyć widoczność zmarszczek (konkretnie bruzdy nosowo-wargowej i w przyszłość tzw linii marionetki)?

Myślałam o kwasie hialuronowym i generalnie mało inwazyjnych rozwiązaniach, ponieważ zmarszczki dopiero zaczynaja się u mnie pojawiać - zauważyłam je ostatnio i podejrzewam, ze są wynikiem stresu i schudnięcia 

Marchewkowa. napisał(a):

Zacznij od regularnych masażów twarzy żeby rozluźnić mięśnie i powięzie, później znajdź dobrego kosmetologa który zaplanuje Ci zabiegi stymulatorów tkankowych, które odbudowują strukturę skóry i uniosą do góry policzki, jednocześnie zmniejszając bruzdy.

Minusem stymulatorów jest to, że na efekty ich działania trzeba poczekać co najmniej miesiąc od podania, jest ich wiele rodzajów i nie każdy musi zadziałać na Twój typ skóry no i trzeba powtarzać je w seriach i co najmniej 2 x w roku. Realnie to koszt 5-6 tys. rocznie ale to warte tych pieniędzy

A dobry kosmetolog to znaczy taki, który jest zagorzałym przeciwnikiem wypełniania kwasem hialuronowym :D A takich jest coraz więcej

Wypełniacze to zło i rak kosmetologii. To bzdura, że są w pełni biodegradowalne, widziałam publikacje naukowe z wynikami badań USG pokazującymi złogi kwasu hialuronowego, przemieszczonego w dół twarzy nawet 12 lat po ostatnim podaniu. Resztki wypełniacza zawsze zostaną w twoich tkankach, po latach będą przesunięte z grawitacją i osłabioną strukturą skóry trochę w dół co jeszcze bardziej pogłębi wszystkie bruzdy i chomiki

O wow, super wytłumaczone, bardzo Ci dziękuje! Faktycznie czytałam kiedyś dużo o masażach skory, wiec zacznę od tego, a potem postaram się dodać jakieś zabiegi. Niestety tutaj, gdzie mieszkam, jest bardzo mały wybór tego typu usług, ale może podczas urlopów w Polsce uda mi się chociaż trochę podziałać 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.