- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
17 sierpnia 2020, 12:41
Hej,
od soboty probuje upiec beze pavlova z marnym skutkiem :( mam stary piekarnik i juz dwa razy ja spalilam.. nie wiem co robie nie tak ;/ pierwszy przepis ktory mi nie wyszedl to 5 minut na 180 stopniach, nastepnie 1.5godziny na 140stopniach, wylaczyc piekarnik i zostawic na kolejna godzine a nastepnie wyjac z piekarnika do calkowitego ostygniecia... w polowie czasu na 140 stopniach poczulam okropny smrod i okazalo sie ze caly spod jest czarny.... ( nie mam termoobiegu- pieklam gora/dol).
kolejnego dnia sprobowalam jescze raz - tym razem z innego przepisu... najpierw 30minut na 140 stopniach a nastepnie 3 godziny na 110...efekt taki sam ;/ nie wiem co robie zle.. czy to wina piekarnika czy przepisu, a moze powinnam grzac gora/ dol a pozniej tylko gora ?
Piekarnik ogolnie jest chyba ok poniewaz pieke rozne inne ciasta i zwykle nie mam takiego problemu. Bialka uzylam raz chlode, za drugim razem temperatura pokojowa. Beze pieklam na blaszce wylozonej papierem...
Czy ktoras z Was miala moze podobny problem ? Podobno do 3 razy sztuka takze dzisiaj robie ostatnie podejscie :P Jesli mozecie podzielic sie jakimis cennymi wskazowkami to bede baaaaaardzo wdzieczna ! :)
przepraszam za brak polskich znakow :*