Temat: Pomysł na przerobienie plaszcza

Postanowiłam przerobić zwykły szary płaszcz. Jest nudny!  O taki welniak z kapturem na guziki. Jako że motyw łowicki jest bardzo modny idę w te strony. Myślicie że fajnie będzie wyglądać taki płaszcz jeśli doszyje do niego takie guziki. 

A kaptur wysciele takim materiałem? 

 ogólnie płaszcz jest trochę inny niż na zdj(zdj z neta) 

Ma taką fakture

Wiocha? 

Nie ryzykowalabym. Kupiła bym jakis fajny kolorowy szal/torebkę/buty. Płaszcz może być bazą do reszty dodatków.

To się uda wyłącznie jeśli płaszcz jest gładki, nawet na melanżu będzie zbyt chaotycznie. Dobrze to widać na filcowych łowickich torebkach np., wg mnie tylko na bieli/czerni/szarości to się broni.

(przeczytałam w odruchu 'Pomysł na przerobienie proboszcza')

raczej kolorowe szale , chusty , torebki.

oj nie, takie guziki nie pasują, będzie się to gryzło

MamMalego napisał(a):

Nie ryzykowalabym. Kupiła bym jakis fajny kolorowy szal/torebkę/buty. Płaszcz może być bazą do reszty dodatków.
Zawsze mogę rozpruc :) 

A co ci szkodzi :) dopakuj, dodaj do tego łowicki szal i jakąś torebkę barwną i zobaczysz czy określisz to jako gryzie się, czy jako ekstrawagancko inne :) Zawsze guziki szybko da się wymienić na inne.

Smoczyla napisał(a):

Postanowiłam przerobić zwykły szary płaszcz. Jest nudny!  O taki welniak z kapturem na guziki. Jako że motyw łowicki jest bardzo modny idę w te strony. Myślicie że fajnie będzie wyglądać taki płaszcz jeśli doszyje do niego takie guziki. A kaptur wysciele takim materiałem?  ogólnie płaszcz jest trochę inny niż na zdj(zdj z neta) Ma taką faktureWiocha? 

Do takiej faktury płaszcza tylko gładkie guziki. Będzie naciapane, a z tym materiałem wewnątrz kaptura, to już w ogóle tragedyja :D

Pasek wagi

Uwielbiam folk, ale pomysł nietrafiony.

Jakbyś miała czarny/granatowy gładki płaszcz to co innego. W tym wypadku to się nie obroni.

Ja bym jednak wolała kupić, ale coś bardziej eleganckiego.

Ja bym spróbowała ,łowickie wzory są wspaniałe a w razie czego odprujesz 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.