Temat: Zielona bakteria?

Dzisiaj odpadł mi paznokieć żelowy. 

Czy jest to zielona bakteria? Smaruje już olejkiem z drzewa herbacianego. Można czymś jeszcze się poratowac? 

To zdjęcie chwilę po odpadnieciu żelu. 

Paznokcie robię w renomowanym salonie, nie u samouka... skąd się mogło to wziąć? 

Moim zdaniem grzybica . Kup sobie Undofen spray lub od razu do dermatologa . 

Pasek wagi

zakrecona.monia napisał(a):

ziarenko_kawy napisał(a):

No, wygląda na grzybicę.A tak poza tematem to paskudny oodrost. Jak widzę takie coś, to myślę że wynalazca hybrydowego lakieru powinien pójść prosto do piekła. Okropność. Jak kogoś nie stać (finansowo czy mentalnie) na regularne robienie paznokci to nie powinien hybryd robić wcale. 
To odrost niecałych 2 tygodni czasu. Standardowo robi się je 3 tyg i tego się trzymam. Nie mam tyle czasu, żeby co 1.5 tyg spędzać 2 godziny w salonie kosmetycznym. 

Robi się je tak często, aby nie razić odrostem. Albo wcale, jeśli nie ma się czasu albo pieniędzy na unikanie brzydkiego odrostu. Naprawdę nie widzisz jak źle to wygląda? Ktoś, kto patrzy na Twoje dłonie nie ile czasu upłynęło. Ale widzi zaniedbane pazurki z odrostem na kilka milimetrów. Ale jak tam sobie chcesz. 

Co do pytania - ewidentnie jakaś infekcja, być może grzybicza. Koniecznie do dermatologa.

ziarenko_kawy napisał(a):

No, wygląda na grzybicę.A tak poza tematem to paskudny oodrost. Jak widzę takie coś, to myślę że wynalazca hybrydowego lakieru powinien pójść prosto do piekła. Okropność. Jak kogoś nie stać (finansowo czy mentalnie) na regularne robienie paznokci to nie powinien hybryd robić wcale. 

pytanie brzmialo "skad sie to moglo wziac?" a nie "co myslicie o moim odroscie?" 

nie rozumiem tu czasem tych uszczypliwych komentarzy.... i nie, Wy nie chcecie jej po prostu dobrze doradzic. Co to za chamstwo ? JAK KOGOS NIE STAC FINANSOWO CZY MENTALNIE ? a co Ciebie to obchodzi ???? strasznie bezczelne..... zly dzien i trzeba komu dowalic co by sie lepiej poczuc ? masakra...

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.