Temat: Do jakiego wieku wypada chodzić na studia dzienne?

Mam 20 lat.Od października chcę rozpacząć studia dzienne i zastanawiam się czy nie jest już za późno. Czy nie powinnam rozpocząć już studiów zaocznych?

Można studiować, ale gdy osiągniesz wiek 25 lat, nie będziesz mogła dostawać stypendium. 

troll jak ta lala ale odpowiem, studiowac mozna kiedy sie chce i kiedy sie moze wiek nie ma znaczenia. ze mna na studiach byli ludzie po 30 40 50... i bardzo czesto lepiej studiowali i mieli wiecej pomyslow na dalsze zycie zawodowe niz Ci mlodzi po maturze.  Ja mam 29 lat, za rok koncze magisterke czyli bede miec 30 lat, a potem planuje jeszcze jakies studia. 

Studiowac wypada w kazdym wieku, ale moim zdaniem jest wiek, kiedy smieszne jest studiowac sobie nadal dziennie i NIE PRACOWAC, wiszac nadal na rodzicach czy partnerze- np. majac 30 lat ;) W CV i dla potencjalnych pracodawcow wyglada to slabo. I o czlowieku tez za dobrze nie swiadczy. Chyba, ze jest sie studentem medycyny- wtedy troche inaczej to wyglada jednak.

A co do Ciebie- wiekszosc ludzi zaczyna studia w weku 19-20 lat przeciez wiec nie rozumiem dylematu;)

U mnie na studiach jest kilka osób 40+ i 50+

?? serio? :)) nigdy nie jest za późno

Pasek wagi

believe.in.yourself napisał(a):

Ty tak na seerio? Całe życie wypada.

(puchar)

Pasek wagi

To gdzie studiowałaś? Studnia dzienne mogą podjąć tylko osoby do 26 roku życia, potem już tylko zaoczne. Niestety. 

Pasek wagi

Mama_size napisał(a):

To gdzie studiowałaś? Studnia dzienne mogą podjąć tylko osoby do 26 roku życia, potem już tylko zaoczne. Niestety. 

Bzdura na kółkach. Studia dzienne można rozpocząć niezależnie od wieku. Sama mam znajomą, która podjęła teraz studia (ma ponad 26 lat).

ja zaczelam studia (drugis) w USA w wieku 24 lat, skonczylam w wieku 28. Teraz mam 29 i za dwa lata planuje isc na studia doktorskie, nie wiem jeszcze czy dziennie czy nie tyle zaoczne co hybrydowe -80% online i 20% na uniwersytecie.

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.