- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 września 2018, 13:57
a ja tam jednak proponuję zapoznać się z sosem sojowym, jest dość uniwersalny i można go chlusnąć do zupy i do pieczenia i bigosu, nie trzeba się bać, nie jest to jakaś orientalna burza smaków żeby miał się zmarnować ;)
13 września 2018, 16:57
Umami to właśnie glutaminian sodu, czyli składnik maggi. To tylko przyprawa, jak nie chcesz dodać sosu sojowego, to dodaj maggi, szczególnie do pasztetu. Chociaż ja nie widzę jakiegoś problemu w kupieniu sosu sojowego, to 5 zł. Osobiście maggi w ogóle nie używam, sos sojowy jak najbardziej.