- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 września 2018, 19:50
maggi to nie sos sojowy...
12 września 2018, 19:58
czy możesz to nikt ci nie zabroni, dla mnie maggi jest zdecydowanie za słony... może dodaj sezamu zamiast sosu sojowego ?
12 września 2018, 20:51
Maggi to hydrolizat białka sojowego, więc w sumie to samo, tyle że bardziej słony.
13 września 2018, 00:40
Dla mnie to totalnie inne smaki (nienawidzę maggi bo zabija każdy smak i wszystko zdominuje). sos sojowy nie kosztuje majątku a przyda ci się na potem do innych potraw, do wyboru masz jasny i ciemny więc bez różnicy co kupisz ;)
13 września 2018, 09:28
Maggi: ekstrakt z lybczyka, sól, glutaminian sodu, ocet, glukoza, ekstrakt drożdżowy, aromat.
Sos sojowy: nasiona soi (34%), woda, mąka pszenna, sól
13 września 2018, 10:04
jak do pasztetu to bym dodała, bez przesady, pasztet to najczęsciej improwizacja ;)
jak ktoś lubi smak maggi, niech doprawia maggi.
13 września 2018, 12:23
Sos sojowy ma dać smak umami, który występuje tylko w niektórych produktach. Każdy zastępnik da inny smak, bo czyste umami nie pamiętam gdzie występuje. Na upartego zamiast sosu sojowego dodałabym płatków drożdżowych (ale smak może wyjść zdecydowanie inny) albo oleju z suszonych pomidorów. Możesz sos sojowy całkowicie pominąć, chodzi tu tylko o kwestię smaku, a nie np. konsystencji.