- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
22 lutego 2016, 23:03
Mieszkam w Grecji, a tu już jest ciepło.. Więc od jakichś 2 tygodni zaczęłam pić mrożone kawy, które są tutaj bardzo popularne i bardzo smaczne.. :/ no właśnie.. Przez okres zimowy piłam tylko gorącą kawę bez dodatku cukru. Moja skóra wtedy była ok. Zdarzały się jakieś wypryski przed okresem, ale poza tym nie miałam większych problemów.. Teraz pijąc mrożoną kawę z dodatkiem pół łyżeczki cukru (mrożonej kawy bez cukru nie jestem w stanie przełknąć) mam na twarzy taki mocny trądzik na czole i brodzie, że nie jestem w stanie nad tym zapanować. Mam 21 lat i nawet w okresie nastoletnim nie miałam takich problemów z cerą! Czy jest to spowodowane cukrem? Cukier jest składnikiem wielu produktów, chociażby ketchupu, ale nigdy nie miałam tak wielkiego problemu z cerą, odkąd zaczęłam pić mrożoną i lekko słodzoną kawę. Czy to może być spowodowane kawą? Czy jednak jest to wina cukru?
Edytowany przez bff53f08f165d12b445ae72055b933e0 22 lutego 2016, 23:06
22 lutego 2016, 23:13
Wedlug mnie te pół łyżeczki cukru nie jest głównym sprawca Twojego problemu :-)
22 lutego 2016, 23:17
A obie wersje kawy pijesz z mlekiem?
W okresie zimowym piłam najczęściej cappuccino z mlekiem bez cukru - cera była w stanie dobrym. Jeżeli chodzi o te mrożone to jest to różnie - jeżeli cappuccino to z mlekiem, espresso bez i pod koniec dnia nowe niespodzianki na twarzy.
22 lutego 2016, 23:24
hmm.. bo myślałam, że może od mleka cię tak wysyfiło, niektórzy tak mają.
bo te pół łyżeczki cukru to raczej nie jest powodem trądziku.
22 lutego 2016, 23:28
hmm.. bo myślałam, że może od mleka cię tak wysyfiło, niektórzy tak mają.bo te pół łyżeczki cukru to raczej nie jest powodem trądziku.
Wydaje mi się, że po prostu kofeina sama w sobie jest winowajcą. Bedą musiała ograniczyć picie kawy do minimum, ale te mrożone kawy tutaj są tak pyszne, że będzie mi ciężko :/
22 lutego 2016, 23:40
powiem ci, że to mało prawdopodobne. Pijesz ją cały czas przecież i nagle cię wypryszczyło... Ale odstaw na jakieś dwa tygodnie, co ci szkodzi.
23 lutego 2016, 02:08
Jak się robi ciepło, ludzie często przesiadają sie na model "więcej węgla". Pół łyżeczki nie wydaje sie wiarygodną przyczyną. Przyjrzyj sie menu. Sprawdziłabym też udział kawy odstawiając ją na jakiś czas. Kawa ponoć coś robi z insuliną.
Edytowany przez 23 lutego 2016, 02:10
23 lutego 2016, 06:33
Myślę że nie ma to związku z kawą. Może stosowalas jakiś nowy krem ? Albo jadłas coś innego poczym Cie "wysypalo "