17 kwietnia 2011, 12:18
Składniki
dla 4-6 osóbmasło (miękkie), pół kostki
mąka, 2 szklanki
łyżeczka proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody oczyszczonej,
biały cukier, 3/4ł szklanki
jajko, 1
maślanka, szklanka
powidła śliwkowe, pół słoika
masło orzechowe, 4 łyżki
cukier, 3 łyżki
Opis przygotowania
czas przygotowania: do 45 min1.
Masło rozpuścić na wolnym ogniu i przestudzić. Mąkę wymieszać z cukrem,
proszkiem i sodą. Do przestudzonego masła dodać maślankę, jajko i
dokładnie wymieszać.
2. Połączyć suche składniki z mokrymi i dokładnie wymieszać. Foremki do
muffinek wyłożyć papilotkami. Nakładać po łyżce ciasta, łyżce dżemu i
przykrywać resztą ciasta.
3. Zrobić kruszonkę: wymieszać masło orzechowe z cukrem. Wszystkie
babeczki posypać kruszonką. Piec w temp. 180 st C przez około 25 min,
aż babeczki zrobią się złoto- brązowe.
17 kwietnia 2011, 14:21
Mi mój chłopak złego słowa nie powiedział, nawet jak ważyłam 82 kg, dopiero na zdjęciach zobaczyłam siebie i pomyślałam "o Boże!". wiesz, ważne, abyś Ty siebie akceptowała. :) Ja mam szerokie biodra i nie mogę z nich schudnąć, ale podobno wyglądam na mniej kg niż mam.
Jak pokusy tylko w domu, to upiecz te babeczki i zjedz ze smakiem! :)
17 kwietnia 2011, 14:43
i pewnie tak zrobię w następną niedzielę :)
dzięki:)