Temat: Chleb.

Witam. Gdzieś kiedyś słyszałam, że lepiej jest zjeść chleb przypieczony w tosterze niż taki świeży. Niestety nie mogę znaleźć artykułu. Co Wy o tym sądzicie?
Chyba zależy z czym ten chleb...
Nie jadam w ogóle chleba ;)
Aryaa, a to dobrze czy źle? Bo się kompletnie nie znam. :)
Ze wzgledu na wartosci odzywcze to pewnie kompletnie nie ma znaczenia - bo co niby sie mialo dziac podczas tostowania??? :) A dla smaku to jak kto woli :)
Myśle że podpiekanie chleba ma za zadanie jedynie zmiane jego smaku... a wartości odzywcze i tak pozostaja bez zmian
Pasek wagi
Ja potwierdzam ,że taki opieczony chleb bardziej syci ! :) Codziennie jem dwie kromki chlebka orkiszowego z sałata ,chudą szynką ,pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem podpieczone w tosterze, jestem syta na te 3 godziny do kolejnego posiłku.
Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.