- Dołączył: 2011-03-21
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 73
29 marca 2011, 12:51
Witam. Gdzieś kiedyś słyszałam, że lepiej jest zjeść chleb przypieczony w tosterze niż taki świeży. Niestety nie mogę znaleźć artykułu. Co Wy o tym sądzicie?
29 marca 2011, 12:54
Chyba zależy z czym ten chleb...
- Dołączył: 2011-03-25
- Miasto: Sosnowiec
- Liczba postów: 61
29 marca 2011, 13:08
Nie jadam w ogóle chleba ;)
- Dołączył: 2011-03-21
- Miasto: Zabrze
- Liczba postów: 73
29 marca 2011, 13:12
Aryaa, a to dobrze czy źle? Bo się kompletnie nie znam. :)
- Dołączył: 2008-03-10
- Miasto: Londyn
- Liczba postów: 13044
29 marca 2011, 13:16
Ze wzgledu na wartosci odzywcze to pewnie kompletnie nie ma znaczenia - bo co niby sie mialo dziac podczas tostowania??? :) A dla smaku to jak kto woli :)
- Dołączył: 2011-02-28
- Miasto: Strzelin
- Liczba postów: 1654
29 marca 2011, 13:28
Myśle że podpiekanie chleba ma za zadanie jedynie zmiane jego smaku... a wartości odzywcze i tak pozostaja bez zmian
- Dołączył: 2010-03-23
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 1204
29 marca 2011, 17:13
Ja potwierdzam ,że taki opieczony chleb bardziej syci ! :) Codziennie jem dwie kromki chlebka orkiszowego z sałata ,chudą szynką ,pomidorem ,rzodkiewką i szczypiorkiem podpieczone w tosterze, jestem syta na te 3 godziny do kolejnego posiłku.