- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
13 marca 2018, 16:46
Jak wliczacie kalorie, gdy smazycie cos na oleju? Chce zrobic racuchy i nie wiem jak dodac kalorie... na oko oszacowac ile tluszczu wchlaniaja racuchy i ile potem zostaje na papierze kuchennym? :D
Niby glupi problem, ale z drugiej strony olej ma duzo kalorii, dlatego wolalabym wliczyc, niz machnac reka jak na kalorie z warzyw
13 marca 2018, 17:55
ja smaże bez tłuszczu na teflonie, nic się nie przypala.
No to mi pomoglas Masz racje z teflonem, ale nie mam jeszcze takich patelni. Chce kupic w weekend, ale no nie teraz pare minut przed smazeniem racuchow :P
Wiec sie zastanawiam, jak wliczyc ten olej.
Edytowany przez 13 marca 2018, 17:56
13 marca 2018, 17:58
postaw payelnie z olejem na wadze przed smażeniem a potem po smażeniu, roznica wagi to olej ktory zuzylas
13 marca 2018, 17:59
wlej troszke oleju i może da radę jakoś usmażyć i tak pi razy oko policz ile wlejesz. Raczej nie będzie to głęboki tłuszcz, więc pewnie wsiąknie wszystko.
13 marca 2018, 18:03
Jak jesteś aż tak dokładna, to zważyć olej przed smażeniem i po smażeniu. Ja to robię tak na oko.
13 marca 2018, 18:08
Ja zjadam cały olej jaki wlewam, nie za duzo. Odmierzam go z na mililitry, np. Z kubeczka do lekarstw