- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
27 stycznia 2017, 15:33
Pyt do liczących makra i kcal: czy wliczacie warzywa typu ogorek, pomidor, brokul? Jak dokładnie liczycie marka? Czy rzeczywisćie odpowiedni rozkład makro pomaga w redukcji?
27 stycznia 2017, 15:37
bez przesady .. ogorek czy pomidor to tak znikome ilosci, ze nie ma sensu sie az tak rozdrabniac. no chyba, ze jesz je na kilogramy.
27 stycznia 2017, 15:55
wliczam wszystko
27 stycznia 2017, 16:02
Jednego plasterka na kanapce nie wliczam ale już jak jem sałatkę albo coś do obiad - kalafior, buraki, ogórki kiszone itp - to tak, wliczam i to czasem całkiem spore ilości węgli się robią.
27 stycznia 2017, 16:24
Ja nie liczyłam warzyw poza skrobiowymi.I myślę,że w redukcji %BF makro jest ważne.
27 stycznia 2017, 16:25
Zależnie od porcji i rodzaju warzywa. Akurat brokuła potrafię zjeść 300g na raz, wtedy wliczam, ale jeśli jest to tylko mały dodatek, to nie.
27 stycznia 2017, 16:37
Jednego plasterka na kanapce nie wliczam ale już jak jem sałatkę albo coś do obiad - kalafior, buraki, ogórki kiszone itp - to tak, wliczam i to czasem całkiem spore ilości węgli się robią.
Też tak robię
27 stycznia 2017, 19:16
nie licze takich wodnych warzyw typu ogorek i pomidor. licze brokuly kalafior strzaczkowe