- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
12 lutego 2011, 13:00
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 21:18
12 lutego 2011, 13:01
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 16:10
12 lutego 2011, 13:01
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 16:10
12 lutego 2011, 13:03
Edytowany przez MaxGrubaskaa 15 lutego 2011, 16:11
12 lutego 2011, 13:03
12 lutego 2011, 13:03
Składniki:
Wykonanie:
Brokuły i kalafior zblanszuj oddzielnie w osolonym wrzątku, schłodź w zimnej wodzie i odsącz. Marchewkę rozmroź i przekrój w poprzek na pół.
Zagotuj mleko i zagęść je zasmażką przygotowaną z masła i mąki. Następnie dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatałową. Zdejmij z ognia i dodaj tarty żółty ser oraz żółtka. Wszystko dokładnie wymieszaj. Powstały sos połącz z brokułami, kalafiorem i marchewką.
Przygotuj formę do pieczenia, wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Przełóż do niej mieszanke warzyw z sosem. Zapiekaj w piekarniku w temperaturze 200st. C ok. 30 minut.
12 lutego 2011, 13:03
12 lutego 2011, 13:04
Dane dla jednej porcji:
Kalorie: 280 kcal12 lutego 2011, 13:04
Dane dla jednej porcji:
Kalorie: 80 kcal12 lutego 2011, 13:06