- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 stycznia 2015, 19:39
Co sądzicie o tym produkcie?
Nie jest to pytanie z serii czy przytyje bo zjadłam pierś z kurczaka w papirusie, chodzi mi o jakość, czy jest to zdrowa alternatywa dla kotleta w panierce i czy z czystym sumieniem można zjeść taką pierś z kurczaka na obiad :D
2 stycznia 2015, 19:43
Oczywiscie, ze nie jest. Przeciez to jest mega, mega, mega przesolone wszystko + wszystkie chemiczne dodatki. Juz lepiej chyba po prostu upiec sobie mieso w piekarniku. Chyba, ze mowisz o papirusach bez dodatkow?
2 stycznia 2015, 19:45
Skład: sól jodowana, czosnek suszony (18,2%), utwardzony tłuszcz roślinny, olej roślinny, hydrolizat białka pszennego, przyprawy (4,7%) (kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kurkuma), cukier, zioła (2,4%) (natka pietruszki, koper włoski), suszone pomidory, ekstrakt czosnku (2%) (z glutenem), suszona cebula, aromaty (z glutenem), przyprawa curry, wzmacniacz smaku (5'-rybonukleotydy disodowe), maltodekstryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).
Ot na przykład... To chyba dobrze nie wygląda, co? Lepiej przyprawić mięsko i rzucić na parę :)
2 stycznia 2015, 19:46
Lepiej przygotować samemu marynatę, próbowałam papirusów paprykowych i czosnkowych i były ohydne- strasznie sztuczne i baaardzo słone.
2 stycznia 2015, 19:58
Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
2 stycznia 2015, 20:04
Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.
2 stycznia 2015, 20:08
Ja próbowałam, jakiś tam z czosnkiem bodajże. Nawet mi smakował i ładnie się mięsko zrobiło ale na dłuższą metę nie warto !! :)
2 stycznia 2015, 20:09
No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
Jak to nie ma tłuszczu skoro w składzie jest olej? Jakby ktoś chciał bez tłuszczu to sobie może na parze zrobić albo teflonie.
2 stycznia 2015, 20:12
Jak to nie ma tłuszczu skoro w składzie jest olej? Jakby ktoś chciał bez tłuszczu to sobie może na parze zrobić albo teflonie.No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
Boze, chodzi o to ze nie musisz smazyc na oleju.