Temat: Papirus Winiary

Co sądzicie o tym produkcie?

Nie jest to pytanie z serii czy przytyje bo zjadłam pierś z kurczaka w papirusie, chodzi mi o jakość, czy jest to zdrowa alternatywa dla kotleta w panierce i czy z czystym sumieniem można zjeść taką pierś z kurczaka na obiad :D

Oczywiscie, ze nie jest. Przeciez to jest mega, mega, mega przesolone wszystko + wszystkie chemiczne dodatki. Juz lepiej chyba po prostu upiec sobie mieso w piekarniku. Chyba, ze mowisz o papirusach bez dodatkow?

Skład: sól jodowana, czosnek suszony (18,2%), utwardzony tłuszcz roślinny, olej roślinny, hydrolizat białka pszennego, przyprawy (4,7%) (kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kurkuma), cukier, zioła (2,4%) (natka pietruszki, koper włoski), suszone pomidory, ekstrakt czosnku (2%) (z glutenem), suszona cebula, aromaty (z glutenem), przyprawa curry, wzmacniacz smaku (5'-rybonukleotydy disodowe), maltodekstryna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy).

Ot na przykład... To chyba dobrze nie wygląda, co? Lepiej przyprawić mięsko i rzucić na parę :)

Lepiej przygotować samemu marynatę, próbowałam papirusów paprykowych i czosnkowych i były ohydne- strasznie sztuczne i baaardzo słone. 

nie ciekawe

Pasek wagi

Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X

laliho napisał(a):

Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X

No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.

Ja próbowałam, jakiś tam z czosnkiem bodajże. Nawet mi smakował i ładnie się mięsko zrobiło ale na dłuższą metę nie warto !! :) 

Pasek wagi

cancri napisał(a):

laliho napisał(a):

Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.

Jak to nie ma tłuszczu skoro w składzie jest olej? Jakby ktoś chciał bez tłuszczu to sobie może na parze zrobić albo teflonie.

SkinnyFruitty napisał(a):

cancri napisał(a):

laliho napisał(a):

Nie wiem jaki jest problem ze zwykłym usmażeniem/upieczeniem. Jestem w stanie zrozumieć gotowe fixy do sosów, zapiekanek, czy nawet placków ziemniaczanych, ale papirusa nie jestem w stanie zrozumieć :X
No jak nie :P Caly pic polega na tym, ze on nie wymaga tluszczu- wiec to jest ta zacna "zasluga" papirusow.
Jak to nie ma tłuszczu skoro w składzie jest olej? Jakby ktoś chciał bez tłuszczu to sobie może na parze zrobić albo teflonie.

Boze, chodzi o to ze nie musisz smazyc na oleju.

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.