Temat: głodówka 2 razy w tygodniu?

Głodówka dwa razy w tygodniu


Autorzy badania, którego wyniki opublikowano w "Brytyjskim Magazynie Cukrzycy i Chorób Naczyniowych" przekonują, że okresowe głodówki mogą skutecznie pomóc dorosłym zgubić zbędne kilogramy. Jeden z przeprowadzających eksperyment naukowców (dr James Brown) twierdzi, że w przypadku kobiet najskuteczniejsza okazuje się formuła: pięć dni normalnego odżywiania plus dwa dni minigłodówki, podczas której liczba kalorii zostaje ograniczona do maksimum 500.

Zdaniem ekspertów, takie drastyczne ograniczenie przyjmowanego pokarmu zwiększa wrażliwość organizmu na insulinę i usprawnia metabolizm. Podobny sposób odżywiania polecają szczególnie osobom, u których w rodzinie występują choroby serca albo cukrzyca. Warto jednak pamiętać, by przed przystąpieniem do jakiejkolwiek diety uwzględniającej głodówkę skonsultować się z lekarzem.

Znalazłam na wp.. co o tym myślicie?? :?

http://kobieta.wp.pl/gid,16484800,img,16484828,kat,119634,title,9-skutecznych-strategii-odchudzania,galeriazdjecie.html

Pasek wagi

jak dla mnie ta dieta rozwala metabolizm najpierw glodowka potem normalne jedzenie i organizm odklada zapasy bo wie ze zaraz znowu bedzie glodowac...

głodówka ... aha

Przecież jak w 1 dniu robimy głodówkę to nie spalimy tłuszczu w jeden dzień ...? Chyba ze nie skumałam o co chodzi tak wlasciwie ...

Lepiej 1500 kcal jeść x miesięcy niz raz jeść 3000 a raz 500 i tak wkółko ...

Niektórzy to chyba naprawdę wierzą w to, że jak nie zjedzą jednego lub dwóch z pięciu zaplanowanych posiłków to będzie głodówka, rozwalą sobie metabolizm i organizm będzie odkładał zapasy na czarną godzinę.

Poszczenie ma sens, w szczególności dla stanów nietolerancji cukru.

a wiecie czy te 2 dni to muszą być pod rząd????

toć to sama chemia, jak ktoś ma parcie na diety niskokaloryczne, to niech je zdrowo i liczy kalorie

rrt44 napisał(a):

a wiecie czy te 2 dni to muszą być pod rząd????

Nie. 

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.