- Dołączył: 2013-08-13
- Miasto: rzeszów
- Liczba postów: 105
18 sierpnia 2013, 14:41
Czy 3g białka/ kg masy ciała to bardzo dużo? Oczywiscie na diecie odchudzającej. I jakie konsekwencje mogą ynikać ze spożywania zbyt dużych ilości białka? Dodatkowo 70 g tłuszczu i 50 g węgli.
- Dołączył: 2013-08-13
- Miasto: rzeszów
- Liczba postów: 105
18 sierpnia 2013, 15:26
ten serek to tylko ser twarogowy i sól.
- Dołączył: 2009-08-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2937
18 sierpnia 2013, 15:34
No czyli nie jest to serek wiejski tylko biały ser, a to zmienia postać rzeczy.
Podsumowując: nie przekraczaj 2 gram białka na kg masy, a białko czerp z RÓŻNYCH wartościowych źródeł.
Jeśli chcesz spoźywać tyle węglowodanów( bo rozumiem, że chcesz iść w stronę low carb)to podwyż ilość spożywanego tłuszczu( bardzo ważne jest spoźywaniu tłuszczu z róźnych źródeł) i bedzie cacy.
- Dołączył: 2013-08-13
- Miasto: rzeszów
- Liczba postów: 105
18 sierpnia 2013, 15:37
dziękuje za Twoje rady. Możesz mi jeszcze poradzić jak bardzo zwiększyć ta ilość tłuszczu i czy zrobić to kosztem węglowodanów?
- Dołączył: 2009-08-09
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 2937
18 sierpnia 2013, 15:58
Czy ty chcesz być na typowym low carb, dążysz do ketozy czy poprostu chcesz ograniczyć spożywanych węglowodanów?
Takie załoźenie są bardzo indywidulne i musisz sprawdzić na sobie. Jak zobaczysz,że nie chudniesz czy że chudniesz za szybko będziesz zmieniać proporcje.
Ja spożywam 2 gramy białka, 1,5 grama tłuszczu i reszta to węglowodany.
Możesz spróbować podobnie( ale nie wiem narazie do czego dążysz): 2 gramy białka, 1,5 gramu tłuszczu i zostanie Ci ok 60 gram węglowodanów przy założeniu 1500 kalori.
Moim zdaniem, nie ma co iść w stronę low carb czy ketozy jak masz wagę w normie i raczej nie wiele do schudnięcia( a raczej chyba nic). Przy takich wartościach powinno być ok, najwyźej pokombinujesz w którąś ze stron jak juź będziesz widzieć czy coś i co się dzieje.