- Dołączył: 2013-01-28
- Miasto: Elbląg
- Liczba postów: 80
15 sierpnia 2013, 22:01
Mam 2 lewe ręce jeśli chodzi o gotowanie, a co dopiero o smażenie naleśników, omletów czy innych łatwych potraw (ale mimo to robię). Robię to bez oleju, ale jajka sadzone? Można zrobić bez oleju? Albo inne pytanie. Można je jeść smażone na oleju? To pytanie trochę głupie, ale pytam poważnie. Wszystko idzie mi gorzej bez oleju, nie wiem czy to normalne.
- Dołączył: 2013-08-07
- Miasto: Będzin
- Liczba postów: 3829
15 sierpnia 2013, 22:56
ja w ogóle można topić margarynę nie ogarniam, toż to świństwo :P a jajka "sadzę" na rozgrzanej suchej patelni teflonowej, przykrywam na chwilę i wychodzą tak, że nawet moje dziecko, które do tej pory jadło jajka tylko w postaci jajecznicy, przez tydzień z rzędu domagało się sadzonych :)
- Dołączył: 2012-02-12
- Miasto: Krzywe Koło
- Liczba postów: 2739
15 sierpnia 2013, 23:17
ja robię jajka na maśle...i nie dziwię się, że nic ci nie wychodzi skoro nie smażysz na oleju, niestety ale bez tłuszczu na zwykłej patelni ciężko jest cokolwiek robić, bo po prostu się to przypala