- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
2 czerwca 2010, 08:35
Edytowany przez kalinagryz 2 czerwca 2010, 08:51
2 czerwca 2010, 08:50
...
Edytowany przez BialaCzekolada86 20 lipca 2010, 14:58
2 czerwca 2010, 08:52
Edytowany przez BialaCzekolada86 20 lipca 2010, 14:58
2 czerwca 2010, 08:52
shreka sobie upiec
kup biszkopt na spod lub biszkopciki na to udgotuj kubusia zielonego a raczej na kubusiu 3 budynie wylej na biszkopt przeloz delicjami na to ubij smietana 30% z tezejaca galaretka oczywiscie zielona pozniej winogronka i na to dwie galaretki.
Smacznego placek na prawde pyszny
2 czerwca 2010, 09:05
albo jeszcze cos
biszkopty, 4 galaretki, 3 bite smietany w proszku i ewentualnie jakies owoce.
Galaretki kazda inny kolor rozpuszczamy i jak tezeja dodajemy do bitej smeitamy ubitej
Czyli ubijamy jedna bita smietane i dodajemy do niej tezejaca galaretke np czerwona i wylewamy na biszkopciki i do lodowki na to np truskawki. Pozniej ubijamy druga bita smietane i dodajemy kolejna galaretke np zielona i np winogrona i do lodowki. I nastepna bita smeitane i np pomaranczowa galaretka i ananasy na wierzch a na koniec galaretka zotla pycha i szybki :)
2 czerwca 2010, 09:05
2 czerwca 2010, 09:24
Shrek:
PRZYGOTOWANIE:
Biszkopt: Białka jajek ubić na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier, wymieszać z żółtkami, aromatem (ja dałam cytrynowy) i olejem. Następnie małymi porcjami dodawać mąkę i cały czas mieszać. Biszkopt piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180' przez 25-30minut. Masa Shrek'a I: Budynie rozpuścić w 1,5 szklanki napoju. Reszte Pysia zagotować. Dodac budynie i jeszcze raz zagotować. Gorącą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Na przestudzonej masie ułożyć Delicje. Masa Shrek'a II 1 galaretkę rozpuścic w 3/4 szklanki gorącej wody. Pozostawic do lekkiego stęchnięcia. Ubić śmietanę. Pod koniec powoli wlewać galaretkę i ubijać. 2 galaretki rozpuścić w 800ml gorącej wody i pozostawić aby lekko stężały. Nastepnie wylac na masę. Pacek wstawic do lodówki lub trzymac w chłodnym miejscu.
2 czerwca 2010, 09:35