Temat: Co sądzicie o margarynach typu Flora

Chodzi mi o margaryny specjalnie skomponowane do walki z chorobami serca,no może za wiele powiedziane, do profilaktyki takich schorzeń.Czy ktoś używa? Jakie macie Uwagi?
A jak rozpoznać miękkie margaryny od tych twardych.Czy chodzi tutaj jedynie o konsystencję czy są jakieś inne czynniki?
Nie jestem tego pewna, ale wiem, że zwykła w kostce, to "twarda". Postaram się to sprawdzić w najbliższym czasie.
Z tego co kojarzę to "twarda" i "miękka" łączy sie ze sposobem produkcji margaryny.Kojarzy mi się że twarde w produkcji mają jakieś procesy chemiczne nie do końca obojętne dla zdrowia, znaczy się taka margaryna zawiera szkodliwe związki.Niektórzy producenci podajana swoich www czy to miękka margaryna, pytanie tylko czy można wierzyć w taki inf.
W tej szkodliwej powinno pisĆ, ŻE "JEST CZĘŚCIOWO UTWARDZONA", lub "zawiera tłuszcze częściowo utwardzone".
Dziewczyny mam pytanie nie na temat: czy jak jest sie w solarium to powinno sie zakladac okulary przeciwsłoneczne??
i czy one przeszkadzaja w opalaniu twarzy , bo gdy je zdejmie sie zostawiaja białe slady po nich?
a co to ma do flory :) nie rozumie :)
przez pewien czas byłam na diecie niekocholesterolowej , miedzy innymi w diecie była  margaryna.jednak co mnie nurtuje to kwestia tzw. efektu jojo wystepującego przy dietach.czy unikając nawrotu wysokiego poziomu cholesterolu już do końca musze być na ścisłej diecie.
pierwszę słysze o jojo w diecie niskocholesterolowej.tenefekt dotyczy raczej nawrotu wagi po zarzuceniu diety odchudzającej.
Jojo jest wtedy jak ktos źle się odchudza, tracąc zbyt wiele wody. Dieta niskocholesterolowa opiera się raczej na obniżaniu poziomu złego cholesterolu a nie na typowym odchudzaniu. Smarujesz pieczywko aktywną florą i zjeżdzasz z wynikami do normy.
ale czy ta margaryna moze pomóc tez w odchudzniu? bo ja chciałabym obnizyć cholesterol ale schudnąc tez kilka kilogramow? czy to w ogóle ma jakis zwiazek?

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.