Temat: co na obiad ???

Nie mam pomysłów na obiad...

 

Chciałabym cos lekkiego [do 400kcal]

Jak wracam do domu po szkole zawsze jest pyszny obiad,  z którego musze zrezygnowac bo to same kaloryczne rzeczy.

 

Zaproponujcie mi coś kochane ;)

 

Z góry dziekie xD
Ogólnie polecam wszelkie kasze Kupca- firma najlepsza z najlepszych. xD Bo inne niestety im nie dorównują, lepiej dołożyć te 50gr i smacznie zjeść i wartościowo.

Zjedz sobie normalny obiad, taki jak masz w domu, tylko w mniejszej ilości.
ooo jeszcze ryż brązowy z jabłkami i kefirem lekkim może być
-naleśniki z warzywami ( naleśniki - jedno jajko, 2 szklanki mąki, szklanka mleka i szklanka wody coś takiego- leciutkie są) ;]
-makaron z warzywami bez tłuszczu
-ryż z warzywami
- zupa- barszcz biały
- krupnik
-jarzynowa

dziekuje Wam ;)
jutro kupie warzywa mrożone
;*

ja mam ten sam problem :D ale najbardziej lubie kasze jeczmienna,warzywa na petelni-chociaz mam juz ich dosyc...:)

Makaorny z sosem/warzywami, warzywa z patelni, makaorny z warzywami wg odpadają z powodu braku pełnowartościowego białka.
A trzymanej w ściekach pangii strach jeść. Zresztą:

Polecam dorsza/mintaja/wątróbkę z warzywami.



Podnoszę temat, liczę na jakieś smaczne i zdrowe przepisy Dziewczyny i Chłopaki :))
1.Szklanka ugotowanego makaronu pełnoziarnistego Świderki (110 kcal), kostka (250 g) chudego twarożku (250 kcal), cynamon, łyżeczka miodu do smaku (39 kcal) bądź słodzik (różnie).
2.  Duża papryka czerwona (64 kcal), faszerowana 250 g mielonej gotowanej piersi kurczaka bez skóry bez skóry (274 kcal, w mięsnych można zazwyczaj prosić o zmielenie) i 20 pieczarkami uzmażonym bez tłuszczu (85 kcal).
3.  200 g gotowanej wątróbki drobiowej (272 kcal) z dużą cebulą (32 kcal) uduszoną na łyżce oliwy (82 kcal).
4. Omlet z trzech jaj (250 kcal)usmażony  na łyzce oliwy (82 kcal) faszerowany 5 łyżkami rozmrożonego gotowanego szpinaku (19 kcal) polany z wierzchu dwoma łyzkami keczupu (28 kcal).


© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.