9 lutego 2008, 17:15
jak to jest przeciez np zupa pomidorowa z ryzem i oczywiście zabielana ma 29 kcal czy szkodzi jesc taka zupa np na obiad w czasie diety/???
- Dołączył: 2008-02-01
- Miasto: piękne
- Liczba postów: 2139
9 lutego 2008, 17:19
Najlepiej jeść czyste zupy, bez zabielanych bo wtedy są bardziej kaloryczne..Polecam na kostce rosołowej i do tego warzywka = pycha. Pomodorową tez jem zanim mam ja zabieli :)
9 lutego 2008, 17:33
dokładnie również się pod tym podpisuję ;) zup najlepiej nie zabielać ;) dla rodziny i owszem można, ale sama możesz sobie szybciej odlewać ;)
9 lutego 2008, 17:53
Zabielana też pewnie nie ma jakoś strasznie dużo kalorii, ale ja sama wolę zupy bez śmietany i tych innych pierdół ;) Są bardziej wyraziste w smaku wg mnie i po prostu lepsze :)
- Dołączył: 2007-09-11
- Miasto: malutkowo
- Liczba postów: 5308
9 lutego 2008, 17:58
moje zupy nie są kaloryczne go gotuję na samej wodzie , bez żadnego tłuszczu że o śmietanie nie wspomnę
- Dołączył: 2007-09-04
- Miasto: Radków
- Liczba postów: 300
9 lutego 2008, 18:03
Uwielbiam zupy, są pyszne, nie lubię zabielanych. Dziś właśnie miałam wielowarzywną na obiadek. Niebo w gębie;)))
- Dołączył: 2007-09-11
- Miasto: malutkowo
- Liczba postów: 5308
9 lutego 2008, 18:10
znalazłam na onecie:
grochowa 192 k
fasolowa 169 k
barszcz czerwony zabielany 80 k
kalafiorowa zab. 150 k
jarzynowa zab. 175 k
szczawiowa z ziemniakami 150 k
ze śmietaną i jajkiem 138 k
żurek ze smietaną 199 k
z kiełbasą 213 k
krupnik 125 k
rosól z makaronem 149 k
pomidorowa ze smieatna 88 k
z ryżem 137 k
czysta 43 k
ogorkowa ze smiatną 132
wszystko to jest na talerz 250 ml czyli tyle co szklanka, nie da się tym chyba najeść a kalorii sporo oprócz czystej pomidorowej
9 lutego 2008, 18:38
Zupy można zabielaćjogurtem naturalnym smak jest również doskonały jak po śmietanie ja tak robiłam. A ryż czy makaron ma mało kalori jak jest pół twardy (aldente)
- Dołączył: 2007-09-04
- Miasto: Zakopaniec
- Liczba postów: 691
9 lutego 2008, 19:16
ja osobiście nie lubie nawet supki zabielonej, ale juz jak co to mozna przecież może jogurtem??
- Dołączył: 2007-12-16
- Miasto: Gliwice
- Liczba postów: 1621
9 lutego 2008, 19:24
Popieram pomysł z jogurtem, moja mama zawze go używa zamiast śmietany. Potrawy są o niebo lepsze, bardziej wyraziste. Namów swoją Mamę, żeby zamieniła śmietanę na jogurt naturalny, nie dość, że mniej kalorii, bardziej zdrowo, to jeszcze smaczniej ;)