- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
15 sierpnia 2007, 21:39
30 września 2007, 21:34
3 stycznia 2008, 15:18
• | 150 g mąki z pełnego przemiału, typ 2000 | |
• | 200g kefiru (ew. mleka) | |
• | duże jabłko lub 2 małe | |
• | 1 jogurt naturalny bez cukru | |
• | Przyprawy: cynamon, kakao o obniżonej wartości tłuszczu | |
1. | Mąkę i kefir miksujemy na gładziutką masę (uwaga! nie potrzeba żadnych jajek, ciasto wychodzi pyszne bez nich! także dodatek cukru jest zbędny: nadzienie będzie słodkie). Smażymy naleśniki na patelni teflonowej (z takiej porcji wychodzi okolo 5-6 naleśników o średnicy 24 cm) | |||
2. | Jabłko tarkujemy na dużych oczkach, wrzucamy na gorącą patelnie teflonową i podsmażamy. Dodajemy cynamon. Caly czas mieszamy, aż do uzyskania ladnej w miare jednorodnej masy. | |||
3. | Nakladamy na nalesniki farsz jablkowy. Zawijamy i kladziemy doslownie na chwilkę na gorącą patelnię. | |||
4. | Podajemy polane jogurtem i posypane kakaem. Danie będzie na pewno smakowało osobą, które nie lubią bardzo słodkich potraw. Naleśniki są przepyszne, o wiele zdrowsze od zwykłych (mąka z pelnego przemialu, jablka, cynamon). Nadają się dla cukrzyków i osób, będących na diecie Montignaca, itp. |
3 stycznia 2008, 15:19
29 kwietnia 2008, 10:02
17 lipca 2008, 21:26
19 lipca 2008, 15:20
19 lipca 2008, 21:32
19 lipca 2008, 21:32