23 czerwca 2011, 14:42
Hej teraz mam wakacje i musze gotowac mamie obiady ale nie mam pojęcia co mam gotować.Ona lubi sie najesc nie lubi cebuli i papryki.
Zastanawiałam sie czy jest tortila dietetyczna,Jak jest podajcie jak się ja robi.,
Czy macie jakies przepisy
23 czerwca 2011, 15:13
Szukałam ale nic nie ma.A co wy robicie sobie na obiad dietetycznego
- Dołączył: 2010-05-24
- Miasto:
- Liczba postów: 761
23 czerwca 2011, 15:19
to ma być dietetyczne czy nie dietetyczne? bo zgłupiałam..
- Dołączył: 2011-02-02
- Miasto: Bahamy
- Liczba postów: 2151
23 czerwca 2011, 15:30
mamie tłuste Tobie dietetyczne?:D poszukaj na kwestiasmaku.com , przystole.blox.pl , brulionzprzepisami.blox.pl , mojeekspresjekulinarne.blox.pl
- Dołączył: 2010-12-29
- Miasto: Tarnobrzeg
- Liczba postów: 3434
23 czerwca 2011, 15:50
makaron razowy/pszenny z jajkiem:
-makaron
-jajka
- oliwa z oliwek
gotujesz makaron, jak sie ugotuje, to przerzucasz go na patelnie, na ktorej jest rozgrzana oliwa i wbijasz jajka (wedlug upodoban) i mieszasz, jak jajecznice.
ryż naturalny/ biały z sosem twarogowym:
- ryż
- twaróg (wedlug upodobań)
- truskawki/ banan/ maliny/jagody
- 1 lyzka miodu/cukru
gotujesz ryz. Twarog rozbijasz widelcem. Następnie wrzucasz truskawki/banany/jagody (wedlug upodoban owoc), dodajesz miod/cukier i miksujesz na mase. Potem masę wylewasz na ryż.
Ziemniaki zapiekane z serem żółtym.:
- ziemniaki
- ser żółty
-ketchup (jesli lubisz)
gotujemy ziemniaki (pokroic je w 'talarki' ), po ugotowaniu wysypujemy na talerz i obkladamy serem zoltym i do mikrofalowki.
makaron zapiekany z mozzarellą.
- makaron
- mozzarella
-ketchup
gotujemy makaron. Ugotowany wysypujemy na talerz. Kroimy mozzarellę i kładziemy na makaronie. Do mikrofalówki i gotowe ;)
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
23 czerwca 2011, 16:00
placek do tortilli:-pół szklanki mąki-łyżeczka proszku do pieczenia-woda ciepła (30ml?) tyle ile ciasto zwiąże aby do palców się nie lepiło-szczypta soli-ewentualnie jakieś zioła żeby placek był ziołowylepisz ciasto, rozwałkowujesz cieniutko i podgrzewasz na patelni spryskanej oliwą/olejem, albo rozsmaruj ręcznikiem papierowym bo nie może pływać, chyba, że pędzelkiem po placku przejedź i wtedy na suchą patelnię, smaż z dwóch stron po 3 minutki
Edytowany przez Djabeuu 23 czerwca 2011, 16:10
- Dołączył: 2010-07-20
- Miasto: Warszawa
- Liczba postów: 5711
23 czerwca 2011, 16:38
potrzebujesz przepisów typowo jakich? określ. bo te co podałam to
chyba nawet w wieku 10 lat da radę zrobić. potrafisz gotować?