Temat: Tłuszcze nasycone, a deficyt kaloryczny

Cześć,

czy będąc na deficycie kalorycznym i jedząc tłuszcze nasycone mogę zwiększyć swoją tkankę tłuszczową, zawartość tłuszczu wisceralnego?

Czy będzie się tak działo gdy przekroczę ilość kalorii?

Lepiej zjeść tłuszcze nasycone przed czy po treningu?

Czy wysiłek fizyczny pomoże mi spalić ten tłuszcz?

z tego co mi wiadomo to tłuszcz nie zamienia się w tkankę tłuszczową tylko węglowodany

Pasek wagi

Karolka_83 napisał(a):

z tego co mi wiadomo to tłuszcz nie zamienia się w tkankę tłuszczową tylko węglowodany

A nie jest tak, że właśnie cukier i tłuszcze nasycone?

MalinkaXoXo napisał(a):

Karolka_83 napisał(a):

z tego co mi wiadomo to tłuszcz nie zamienia się w tkankę tłuszczową tylko węglowodany

A nie jest tak, że właśnie cukier i tłuszcze nasycone?

no najbardziej to chyba mieszanka węgli z tłuszczami

Pasek wagi

MalinkaXoXo napisał(a):

Cześć,

czy będąc na deficycie kalorycznym i jedząc tłuszcze nasycone mogę zwiększyć swoją tkankę tłuszczową, zawartość tłuszczu wisceralnego?

Czy będzie się tak działo gdy przekroczę ilość kalorii?

Lepiej zjeść tłuszcze nasycone przed czy po treningu?

Czy wysiłek fizyczny pomoże mi spalić ten tłuszcz?

Malinka, jedz sobie te swoje tłuszcze nasycone w różnych konfiguracjach, po treningu, przed, na deficycie i przy nadwyżce, z dużą ilością węgli i z minimalną. 

Mierz sobie swój tłuszcz wisceralny i jak już uzyskasz odpowiedzi na swoje pytania, to daj znać, jak Ci poszło.... 😂😉😜

Aż jestem ciekawa Twojego kolejnego tematu... 🤯🤯😱😱🤬😳🥱

odklada sie nadwyzka kaloryczna czy z tluszczy cy z cukrow. malinka zakladasz juz 5ty temat na to samo. przydalaby sie podstawa z biologii na temat metabolizmu :)

Pasek wagi

malwa456 napisał(a):

odklada sie nadwyzka kaloryczna czy z tluszczy cy z cukrow. malinka zakladasz juz 5ty temat na to samo. przydalaby sie podstawa z biologii na temat metabolizmu :)

Myślę, że w organizmie zachodzą różne przemiany, a nie liczy się tylko deficyt kaloryczny (chociażby liczy się indeks glikemiczny, ładunek glikemiczny potraw, odpowiednia podaż witamin i minerałów). Chciałabym poznać opinię kogoś kto się zna na tych procesach albo może powiedzieć coś ze swoich własnych doświadczeń.

Za bardzo kombinujesz. Nie mozesz po prostu jest zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, dla celu jaki zalozylas? 

LinuxS napisał(a):

Za bardzo kombinujesz. Nie mozesz po prostu jest zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, dla celu jaki zalozylas? 

Jem zdrowo, ale bardzo lubię ser mascarpone, śmietankę 30, kokosa (obecnie nie jem tych rzeczy), ale mam dużą chęć na nie. I zastanawiam się czy jeżeli włączę je do jadłospisu np. w formie ciast na erytrytolu bez mąki pszennej itp. czy mi zaszkodzi.

MalinkaXoXo napisał(a):

LinuxS napisał(a):

Za bardzo kombinujesz. Nie mozesz po prostu jest zdrowo i odpowiednia ilosc kalorii, dla celu jaki zalozylas? 

Jem zdrowo, ale bardzo lubię ser mascarpone, śmietankę 30, kokosa (obecnie nie jem tych rzeczy), ale mam dużą chęć na nie. I zastanawiam się czy jeżeli włączę je do jadłospisu np. w formie ciast na erytrytolu bez mąki pszennej itp. czy mi zaszkodzi.

Zrob ciasto i zjedz kawalek, a reszta zdrowa dieta. Nie kombinuj za bardzo, bo szybko stracisz zapal. Chodzi o zdrowy styl zycia i utrzymanie wagi po schudnieciu, a nie katowanie sie dziwnymi dietami. 

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.