Temat: siniaki - zła dieta?

Cześć, 

zauważyłam ok 3 tygodni temu malutkie siniaki na zewnetrznej stronie ud. Bylo ich ze dwa, trzy. Z jednego uda zeszly, ale to co zobaczylam wczoraj na udzie drugim mnie przeraziło (facet mnie nie bije! :D). Nie bolą mnie, nie sądzę, ze bym się uderzyła. Morfologia pełna wyszła książkowa (na poczatku listopada robilam badania). 

Zaczynam się bać, że coś nie tak z moją dietą? Schudlam 7kg w 3,5 miesiąca, więc to nie jest chyba jakiś drastyczny spadek wagi? Jem zdrowo, zwracam uwage na skład. Od wrzesnia jestem na 1500 kcal. Podpinam zdjecie

Nie bierzesz jakiś leków? Ja po lekach tak miałam. Może być też niedobór wit. c 

Razdwatrzygrubnieszty napisał(a):

Nie bierzesz jakiś leków? Ja po lekach tak miałam.
Nic, totalnie. :/

W pracy często mi się zdarza uderzyć o coś, i nawet nie poczuć, potem przebieram się wieczorem, patrzę, a tu siniak.

Jak morfologia książkowa, a wcześniej tak nie miałaś, rzeczywiście mogą to być jakieś niedobory, pomóc może witamina C, K i rutyna, najlepiej naturalna (np cytrusy zawierają i C i rutynę).

Problem  krzepliwością? Poszłabym do lekarza, bo to poważna sprawa. Chyba, że na coś wpadłaś. Ale lekkie uderzenie nie powinno powodować takich problemów.

Z krzepliwością labo z kruchością naczyń krwionośnych. Mało zabawnie. Ja bym szła do lekarza. 

potwerdzam to co pisza wyzej - koniecznie sprawdz krzepliwosc krwi, nie chce straszyc ale nie bagatelizuj. To male "wylewy" podskorne , ktore widzisz, ale tak samo dzieje sie na organach i tego nie widac.

ja też bym na twoim miejscu poszla na lekarza ;) 

Jeśli nagle ci się to pojawiło to może warto skonsultować z lekarzem, natomiast wiele osób jest z natury bardzo podatnych na powstawanie siniaków i choćby nie wiem co łykali i jedli nic im tego nie zmienia (mam taką osobę w rodzinie-wystarczy nieco mocniej  chwycić za rękę i zrobi się jej "odciski palców"..)

Połykaj rutiniscorbin i wit C. Moze pomoze, a jak nie to do lekarza. 

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.