- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
-
© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
26 lutego 2019, 21:32
puchnę po glutenie i cały czas czekam na efekty i na to gdy w końcu oczyści się mój organizm. Brzuch oraz jelita na szczęście przestały w większości bolec ale waga jak i opuchlizna ( poza tym ze buzia lekko mniej opuchnięta) stoi cały czas w miejscu. Kiedy u Was waga zaczęła zlatywać i o ile? Czy może wcale nie uległa zmianie ?
Edytowany przez Alexitattoo99 26 lutego 2019, 21:33
27 lutego 2019, 00:58
Mam 2 osoby w rodzinie które są na bezglutenowej z powodów zdrowotnych,nic nie schudły bo i czemu by miały, jeśli nie mają deficytu kalorii? ;) Sam gluten nie tuczy to i jego brak nie odchudza. Po prostu czują się dobrze, bez dolegliwości ale nie odchudzają się, jedzą ile chcą więc waga stoi(albo rośnie ;) )
27 lutego 2019, 05:54
ja przed ciąża odstawiłam gluten i schudłam 8 kg w miesiąc jedząc 2 razy więcej niż wtedy gdy jadłam gluten a puchłam dlatego tez pytam czy inni tez mieli takie przypadki
27 lutego 2019, 07:04
Schudłam, ale podejrzewam, że gluten nie miał z tym nic wspólnego, po prostu przestałam jeść pieczywo i makarony. Teraz jem niewielkie ilości mąki orkiszowej i owsianej. Ale ja nie jestem uczulona na gluten, to był tylko eksperyment żywieniowy.
27 lutego 2019, 08:12
Ja schudłam do tej pory 6 kg. Dodatkowo oprócz glutenu odstawiłam laktozę. U mnie głównym powodem przejścia na dietę fodmap są problemy jelitowe. Zdarza się, że wpadnie raz na jakiś czas, np. bułka żytnia ale później przepłacam to problemami gastrycznymi
27 lutego 2019, 08:55
Nie widze roznicy w wadze, ale po glutenie mam balon, a nie brzuch i ogolnie zle sie czuje razem z problemami gastrycznymi. Jak ktos chudnie, to z pewnoscia nie je chleba i makaronow. Ja jem chleb i makaron bezglutenowy, wiec dlaczego mialabym schudnac?
27 lutego 2019, 11:36
ja przed ciąża odstawiłam gluten i schudłam 8 kg w miesiąc jedząc 2 razy więcej niż wtedy gdy jadłam gluten a puchłam dlatego tez pytam czy inni tez mieli takie przypadki
27 lutego 2019, 19:43
Jeżeli puchniesz po glutenie, to przez gazy. Nie ważysz przez to więcej. Możesz mieć wzdęcia i bóle brzucha ewentualnie problemy z układem trawiennym, ale tylko deficyt i ruch sprawą że schudniesz, nie eliminacja alergenu.