Temat: Spadek wagi

Dziś mija dokładnie 2msc z vitalią. Przez ten czas schudłam dokładnie 6kg. Startowałam z wagą 98.7kg. Obecnie 92.7kg. 1900 kcal i ustawione -0.7kg tygodniowo.

Niby spoko bo spadek jednak jest, ale mam mieszane uczucia czytając, że inni przez ten czas chudli 10, a nawet 15kg. Powiedzcie mi czy ten spadek jest ok?

Tu na Vitali spotkalam sie ze spadkiem 13.5 kg na miesiac, ale pan mial 210 kg i 3000 kal i dieta. Wiec da sie, ale trzeba miec duuuuuuuuzo ciala. Jak dla mnie twoj wynik to, zdrowy spadek masy i w dobrym czasie. Ciesz sie z tego co uzyskalas i oby tak dalej. Najgorsze co mozesz  zrobic to, porownywac sie do innych.  Tak stracisz swoj cel z oczu. Po co? Ciesz sie z tego co masz i dzialaj dalej. 

Pasek wagi

Bardzo dobrze ci idzie. Nie zniechęcaj się i nie martw że "tylko" 0,7 tygodniowo chudniesz. To bardzo rozsądne chudnięcie i jest duża szansa że unikniesz jojo. Nie sztuką jest dużo i szybko schudnąć, ale utrzymać wynik.

Pasek wagi

Piękny spadek. Uwierz mi przerabiałam naprawdę wiele i lepiej jest spadać powoli i uczyć się jednocześnie jak jeść i bawić się posiłkami. To zmiana na całe życie ;) Ja obecnie cieszę się że wogole spada mi waga bo w zeszłym roku nawet przy 1500 nie byłam w stanie nic spaść. Rok spędziłam na stabilizacji i teraz mam 1800-1900 kcal ;) 

Pasek wagi

Chcesz się zamienić? :D Ja nie spadam wcale a jak spadam o 1 kg w miesiąc to w kolejny przybieram. Czy jem, czy nie jem. I nawet na diecie (poście, typ głodówki tymczasowej) Dąbrowskiej, jedząc ok 600 kcal dziennie gubię najwyżej 1 kg tygodniowo, po czym po zakończeniu postu odbijam wszystko z nawiązką. Tak więc dla mnie stała strata ponad pół kg tygodniowo to super sprawa i nie oglądałabym się na innych i ich realne czy zmyślone spadki, tylko cieszyła, że idzie systematycznie w dół, metabolizm się nie wyłącza i nie postarzejesz się z wyglądu o lata, jak starzeją się osoby tracące dużo naraz. Gratuluję Ci z całego serca! :)

Pasek wagi

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.