Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania: Mam pytanie, jak przyrzadzacie szpinak?
17 sierpnia 2013
Mam pytaniejak robicie szpinak, dzisiaj jadlam pierwszy raz i mi posmakowal, zawsze sie nasluchalam ze jest nei dobry i nie jadlam a dzisiaj naprawde byl pyszny:) macie jakies sprawdzone recepty?
Podsmażam czosnek na odrobinie masła, do tego szpinak, i wszystko trzymam na małym ogniu, aż szpinak się rozmrozi. Potem doprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową i dodaję ser feta lub jogurt naturalny. Takim szpinakiem można nafaszerować pierś z kurczaka (byle szpinak był w liściach) lub zjeść z makaronem. :)
Nesca85
18 sierpnia 2013, 11:52szpinak do jajecznicy - mniam
toxicsoul
17 sierpnia 2013, 23:06Podsmażam czosnek na odrobinie masła, do tego szpinak, i wszystko trzymam na małym ogniu, aż szpinak się rozmrozi. Potem doprawiam solą, pieprzem, gałką muszkatołową i dodaję ser feta lub jogurt naturalny. Takim szpinakiem można nafaszerować pierś z kurczaka (byle szpinak był w liściach) lub zjeść z makaronem. :)
Justi_145_kg
17 sierpnia 2013, 20:51właśnie jak? ja jem tylko do sałatek liście zamiast sałaty :) na ciepło nie jadłam jeszcze.
anetulka2104
17 sierpnia 2013, 18:40ja bardzo lubię szpinak :) ostatnio robię z makaronem ciemnym :) podsmażam cebulkę, czosnek na odrobinie oleju dorzucam szpinak w brykietach dodaje odrobinę vegety do smaku :) Ugotowany makaron wrzucam do naczynia żaroodpornego, dodaje szpinak i posypuje całość serkiem mozzarella. Pycha !
Charlee
17 sierpnia 2013, 18:38Kochana tez tak miałam ale to nie ma sensu bo tylko utyłam wiec do roboty :)