Dzisiaj przeanalizowałam moje sukcesy i porażki w odchudzaniu.
Stwierdziłam, że zrobię sobie kartotekę i będę wpisywać co na mnie działa, a co nie.
Będę robić eksperymenty na swoim organizmie, a jak coś uznam za przydatne umieszczę tutaj.
Dziś umieszczam przepis na dietetyczne brownies :)
Na blachę 20 na 20 cm
Porcji 20
1 porcja 82 kcal
Składniki:
50 ml oleju
150 g cukru pudru
2 średnie jajka
cukier waniliowy (odrobina)
50 g kakao
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
80 g mąki
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175 C.
Wymieszaj olej z cukrem.Dodaj jajka oraz cukier wanilinowy ucierając mikserem. Następnie po trochu dodawać kakao wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę wylej ciasto. Piecz około 15 minut, na patyczku powinno być kilka okruchów ciasta, ale nie za dużo wtedy jest gotowe.
Można je przechowywać przez tydzień w lodówce.
Można podawać z lodami.
Smacznego :)