Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Gofry z serka wiejskiego


Ciasto musi być gęste lać mleka po groszku tyciunku.plus pół łyżeczki proszku do pieczenia. Wyszło mi 10 szt białe wiadomo zależy ile ciasta się leje. Ja średnio ok 3 łyżek, ale trzeba popróbować. Mam wrażenie że im więcej ciasta tym są takie bardziej chrupkie niż miękkie. Piec coś długo ok 4 min. Obserwować gofrownice moja musi z dwa razy się dogrzać bo zapala się kontrolka. Jak przestaje parować spr czy gotowe. Przechowywać w lodówce wtedy nie pleśnieją w woreczku lub szczelnym pojemniku. Syte do 3 dni polezaly ostatnio i były dobre.


  • Smakoholiczka

    Smakoholiczka

    23 lipca 2024, 09:14

    Dzięki za przepis , chętnie skorzystam :)

  • kubala03

    kubala03

    23 lipca 2024, 06:24

    No tak...musisz tymi goframi 🧇🧇🧇🧇

    • waskaryba

      waskaryba

      23 lipca 2024, 07:00

      Polecam do skyrow i do musi jabłko czekolada gorzka mniam

    • kubala03

      kubala03

      23 lipca 2024, 15:17

      A miało być kusisz!!

© Fitatu 2005-25. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.