Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
żegnam się


Zegnam się przed urlopem. Jak będzie po 2 tygodniach - nie wiem.

wczoraj mnie ktoś pytał o omlet cesarski...ja robiłam według tego przepisu :

https://vitalia.pl/2009/07/sniadania-omlet-cesarski-kaiserschmarrn.html

Zmniejszyłam ilość jajek do 2 sztuk i 1 1/2 łyżki mąki. Nie karmelizowałam cukru, nie dodawałam cynamonu. Zamias powideł i dżemu - zrobiłam sobie sos z rozgniecionych borówek i malin. Pyyyszne było.

To wczorajsza kolacja. dzisiaj natomiast tak :

I - parówka w zołtym serze, kawa z mlekiem

II - banan, pomarańcza

lunch - 1 grahamka z serem i szynką z indyka + 1/2 grahamki wcięta na sucho, bez okladu

obiad - 2 gołąbki

kolacja - jajko w chlebowym koszyczku. Robi się jke tak : z chleba tostowego odkrawamy skórki, resztę smarujemy masłem i układamy w wytłuszczonych żaroodpornych kokilkach. Do takiego koszyczka wbijamy jajko (można posypać szynką lub czym innym, co kto lubi) i zapiekamy w piekarniku. Tyle teoria, dzisiaj postaram się wypróbowac w praktyce.

Właśnie zjadłam gruszkę....zaczynam puchnąć w rejonie pasa....matko czemu ja tak mam?!!!

Ciąg dalszy historii z blenderem. Okazało się, że jednak się go nie da naprawić, a sama taka koncówka rozdrabniająca to koszt 75 zł. na zamówienie. Niby nic, a jednak uważam, że cena wygórowana za kawałek blachy i plastikową nakrętkę. Mam to w du...pomyślę o tym po urlopie.

Praca ogarnięta, dom ogarnięty. Dziś pakowanko a jutro bujamy się nad morze.

Pa pa !!!

                                                                                           T.

 

 

  • majarzena

    majarzena

    17 sierpnia 2012, 13:14

    Mam nadzieje, ze urlop Ci sie uda! I uwazaj na rekiny!

  • barbra1976

    barbra1976

    14 sierpnia 2012, 22:02

    morze nasze moooorze wiernie ciebie bedziem strzec! i tarantuli coby sie goframi nie obzerala:)kiedy tatu?

  • Agujan

    Agujan

    14 sierpnia 2012, 16:27

    baw się dobrze i wracaj bez nadmiaru :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.