Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
Ukradłam przepis - tylko sobie to tu zostawię.


Cukinie, masło, mleko 2%, natka pietruszki, pierś z kurczaka, bazylia.

Cukinię pokroić w plasterki. Masło rozgrzać w ganku, wrzucić cukinię i przesmażyć ją kilka minut. Następnie dodać groszek. Zalać 2 szklankami wody. Posolić. Dusić na małym ogniu ok. 10 minut. Wlać mleko. Gotować jeszcze z 5 minut.

Natkę posiekać, dodać do zupy. Chwilę jeszcze pogotować. Wszystko zmiksować.

Kurczaka pokroić na plastry, przyprawić, zgrillować.

Zupę doprawić solą i pieprzem. Posypać bazylią. Udekorować plasterkami kurczaka.

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.