Witam ponownie:)
Dzisiaj mam dla Was przepis na MEGA, SUPER, HIPER pyszny obiad:) Robi się go bajecznie łatwo, a smakuje tak pysznie...:)
Ryba z papirusa z frytkami marchewkowymi (1 porcja)
Składniki:
RYBA:
- 1 papirus (ja wybrałam ten czosnkowy): 35 kcal; 0,7 zł
- 1 filet ryby (ja miałam mintaja): 90 kcal; 2,50 zł
- 1 łyżka jogurtu naturalnego: 15 kcal; 0,1 zł
- szczypta prażonej cebulki: 15 kcal; 0,1 zł
FRYTKI:
- 4 marchewki (na zdjęciu już połowy frytek nie ma :D): 50 kcal; 1 zł
- 2 łyżki oliwy z oliwek: 160 kcal; 0,1 zł
- przyprawa do ziemniaków: 30 kcal; 0,1 zł
Kaloryczność porcji: 395 kcal
Koszt porcji: 4,60 zł
Sposób przygotowania:
RYBA:
1. Filet (jeżeli mrożony - rozmrażamy!) wkładamy w papirusa i smażymy na patelni aż się zarumieni z dwóch stron.
2. Usmażony filet polewamy jogurtem naturalnym i posypujemy prażoną cebulką.
FRYTKI
1. Marchew kroimy w paski (sugeruję grubsze, bo łatwo się przypiekają co widać na zdjęciu:) ).
2. W miseczce mieszamy oliwę z przyprawą do ziemniaków, a następnie wsypujemy pokrojoną marchewkę i mieszamy.
3. Do rozgrzanego piekarnika wkładamy frytki i pieczemy aż do zarumienienia. Ostrzegam, że frytki z marchewki szybciej się pieką niż ziemniaczane:)
Smacznego:)
P.S
Zachęcam do odwiedzenia mojej facebook'owej strony internetowej, gdzie bez problemu znajdziecie wszystkie przepisy:)
GloriaM
13 kwietnia 2014, 22:31p.s. strona polubiona , nie trzeba bylo mnie namawiac! :)
GloriaM
13 kwietnia 2014, 22:26Extra - planowalam na jutro dla syna frytki, wiec swoje przy okazji zrobie w wersji marchewkowej! :)
fokaloka
13 kwietnia 2014, 21:06Mniaaam, pysznie to wygląda! :)
Thiny69
13 kwietnia 2014, 15:35Faktycznie, wygląda przepysznie :) I racja, na jednym facecie się świat nie kończy. Trzymaj się :*