Ale ten czas leci - już dziś będzie 19. trening - ciało się zmienia, ciuchy lżejsze tylko waga CHYBA się zacięła ...pewnie to wina mojego chaotycznego jedzenia przy dziecku... no cóż, od dziś (oj który to już raz będzie...) skupiam się też na diecie, bo aż mi WSTYD przed wami drogie koleżanki-w boju...
TRENING 19
A teraz trochę dobroci dla naszego podniebienia
PRZEPIS ZE STRONY STYLOWI.PL
Chipsy z cukinii. Idealne jako zdrowa i mega dietetyczna przekąska -
(100 g cukinii = zaledwie 14 kcal)!
W przepisie jedynie z dodatkiem gruboziarnistej soli, ale możecie również użyć swoich ulubionych przypraw i ziół.
Składniki (ilość według zapotrzebowania)
Ja zrobiłam z:
Cukinia (1, średniego rozmiaru)
Oliwa (1 łyżka) - można pominąć
Sól gruboziarnista
Rozgrzewamy piekarnik do 100*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Cukinię kroimy w cienkie, najlepiej 2 milimetrowe plasterki (najłatwiej na mandolinie kuchennej).
Plasterki cukinii rozkładamy na ręczniku papierowym, po czym rozkładamy
na nie drugą warstwę ręcznika. Przyciskamy każdy plasterek. Dzięki temu
wyciśniemy nadmiar wody, a pieczenie będzie odrobinę krótsze.
Cukinie układamy na blasze do pieczenia. Równo i ściśle obok siebie, upewniając się, że na siebie nie nachodzą.
Do małej miseczki lub kubeczka wlewamy odrobinę oliwy. Rozsmarowujemy ją
pędzelkiem na każdy plasterek. Cukinię posypujemy solą (lub innymi
przyprawami).
Chipsy pieczemy około 2 godzin, do czasu aż zaczną brązowieć, być
chrupiące i lekko ostre. W połowie pieczenia plasterki odwracamy na
drugą stronę. Po wyłączeniu piekarnika, możemy je jeszcze w nim zostawić
na około 30 min, pilnując aby się nie spaliły.
Po dokładnym wystygnięciu najlepiej jest je przechowywać do 3 dni w szczelnym zamknięciu.
................................
Jakie piękne motywacje aż człowiekowi chcę się ćwiczyć i też tak wyglądać....
I teraz HICIORY
MY TEŻ TAM KIEDYŚ BĘDZIEMY
Karo8912
17 września 2014, 07:46Najważniejsze, że są efekty:)