Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
pasta do chlebka



ostatnio szukam nowych smaków i dodatków do kanapek, po części z nudy, po części z konieczności - sklepowe wędliny wyglądają paskudnie w ladzie chłodniczej, nie mówiąc już jak wyglądają w lodówce po dwóch dniach...

tak więc oprócz 'francuskiej' pasty, o której tu wspominałam, króluje u nas ostatnio także pasta pieczarkowo-drobiowa:

- pieczony filet drobiowy (pokrojony w kostkę)
- 5 pieczarek (pokroić)
- cebula (posiekać)
- natka pietruszki (posiekać)
- łyżeczka majonezu lub jogurtu greckiego (albo zwykłego)
- sól i pieprz

pieczarki i cebulę wrzucić na patelnię, posolić i odczekać aż woda odparuje, wrzucić do wysokiego naczynia razem z mięsem i zmiksować, dodać majonez lub jogurt, natkę i doprawić

voila!

 




  • Sensii

    Sensii

    8 sierpnia 2009, 15:54

    Ja też się pokuszę o wypróbowanie ;D W dodatku, uwielbiam kurczaka ;D

  • haszka.ostrova

    haszka.ostrova

    8 sierpnia 2009, 13:24

    muszę koniecznie spróbować kiedyś:)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.