Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
dzien 7 I fazy SB


Dzien lenistwa i odrobiny luksusu :) Jako, ze w niedziele nigdzie sie nie spiesze, mam czas na wymyslne sniadanie. Dzisiaj byla lekka rozpusta :) Ale pogoda za oknem nie rozpieszcza wiec chociaz tak sobie wynagrodze :) 

Sniadanie: migdałowy gofr posypany 1/2 kostki gorzkiej czekolady+ kawa, czyli 2 jajka + 50g maczki migdałowej +1/4 łyżeczki proszku do pieczenia + 1 łyzka oleju + slodzik do smaku. Calosc wymieszac i piec w gofrownicy. Z danej porcji wychodzi ok. 3 sztuk. Ja swojego gofra posypalam 1/2 kostki startej gorzkiej czekolady. Reszte skonsumowal maz :)

Obiad:  burrito, czyli Farsz: 

  • 1/2 KG MIESA CHUDEGO MIELONEGO
  • PUSZKA FASOLI CZERWONEJ WE WŁASNEJ ZALEWIE( nie konserwowa)
  • 2 CEBULE
  • OSTRE PRZYPRAWY
  • SÓL
  • MAŁY PRZECIER POMIDOROWY, LUB POMIDORY KROJONE DROBNO

 Ja swoje burrito podałam w miseczce z łyżką jogurtu naturalnego, a dla meza podałam w tortilli posmarowanej jogurtem. Obie wersje pyszne. Wiec gotujac dla siebie, mozemy tez innych karmic :) Jeden obiad i kazdy zadowolony :)

Kolacja: nalesniki SB ala sandwicze + herbata: melisa z pomarancza, czyli nalesniki z przepisu http://kotlet.tv/lekkie-nalesniki-south-beach/ zapieczone z sucha krakowska z indyka + cieniutkim plasterkiem sera zołtego. Udekorowane do smaku ketchupem light bez cukru. 

  • jagna30

    jagna30

    12 stycznia 2015, 13:56

    O boszzzzze ryjek! I Love you :). Snily mi się gofry. Nie wiem jak to zrobiłaś, ale dzięki przeogromne za Twój przepis. Teraz muszę tylko znaleźć maczke migdałowa :)

    • Ryjek1979

      Ryjek1979

      12 stycznia 2015, 14:06

      :) zmiel migdały obrane i bedziesz miec maczke :)

    • jagna30

      jagna30

      12 stycznia 2015, 14:27

      Dziękować :)

  • ZaczarowanaEwa

    ZaczarowanaEwa

    11 stycznia 2015, 20:26

    Jeeeeej Kochana ale masz cudowne przepisy!!!! Dieta od jutra będzie przyjemnością! Dziękuje za zaproszenie :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.