Tytuł wpisu w pamiętniku odchudzania:
spadek spadeczek spadunio ! nie poddaje się!




Misie, pysie

 

Piszę do Was kolejny raz. Dziś dzień zaczęłam niezwykle efektownie

[ biorąc pod uwagę moje poczynania przez ostatnie dni :p ],

 wstałam koło 8,

Szybkim krokiem, w samym szlafroku pognałam do łazienki, toaleta i na wagę.

Myślę, boże, te dwa-trzy dni jadłam jak za dwóch. Ale nic, chwila prawdy.

 

Wchodzę, patrzę.

68.3

czyli od początku jest już 

 -1.2 kg 

powoli, ale grunt ze spada. :)

 

 Śniadanko którym była owsianka z rodzynkami a do tego herbatka.

Szybkie ogarnięcie, bluzka spodnie, szalik w biegu i na godzinę 9 byłam już w UP, w sprawie stażu.

 

Tak tak!

Zgadza się. Załapałam się na staż.

Jestem z siebie taka dumna,

Tak bardzo się cieszę że w końcu ruszę z miejsca,

ohhh.

Staż zaczynam za tydzień i ma trwać do końca listopada.

Jest dobrze!

Zdążę oddać dług mamie :D

Odłożę na wakacje, na studia może kilka stówek mi zostanie.

Zrobię wymianę garderoby!

 I będę mogła ruszyć ze zdrowym jedzonkiem. Takim, jakie ja chce a nie takim, jakie musze jesc bo nie mam dochodu a obiad ktoś robi.

:D

 

♦♦♦

 

Marzy mi się te -5. Ahh.


Jak zobaczę 65 to będę chyba płakać.

A pomyśleć, że w wakacje miałam taka wagę i mówiłam ze źle wyglądam.

:D

 

♦♦♦

 

Kilka motywacji, żeby nas ta nasza własna nie opuszczała.

 

 







♦♦

 

I na koniec mojego „porannego” wpisu, chciałabym Was zapytać czy znacie jakaś osobę która po wycięciu pęcherzyka żółciowego schudła, będąc na diecie przypisanej po takiej operacji.

Bądź na jakiejś innej. :D

Myślę nad tym i trochę mnie to przeraża ze mam tak spowolniony metabolizm.

L

 

 

Miłego dnia :*


  • ewcia1208

    ewcia1208

    29 stycznia 2014, 15:26

    gratuluje spadku:)) dasz rade:)))

  • Grubaska.Aneta

    Grubaska.Aneta

    29 stycznia 2014, 09:56

    Składniki: 10 plastrów szynki konserwowej prostokątnej serek chrzanowy ostrowia opcjonalnie 1 łyżeczka chrzanu 1 litr wywaru warzywnego lub bulionu 10 łyżeczek żelatyny na 1 litr wywaru Składniki do klarowania wywaru: 2 łyżeczki octu 2 białka jaja Do dekoracji użyłam białko jaja, kawałki marchewki i natką pietruszki Wykonanie: Wywar warzywny mocno doprawić, do zimnego dodać ocet i roztrzepane jajka. Roladki z szynki w galarecie Podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając trzepaczką,aż do zagotowania. Na powierzchni pojawi się biała, gruba piana, a wywar stanie się klarowny. Roladki z szynki w galarecie Całość przecedzić na sitku przez wilgotną gazę lub pieluchę tetrową. Do sklarowanego wywaru dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Na dno prostokątnego naczynia wlać troszeczkę wywaru,wstawić do lodówki do stężenia. Szynkę posmarować serkiem chrzanowym,zwinąć w rulonik.( Dla zaostrzenia smaku można dodać do serka 1 łyżeczkę chrzanu ze słoika i wymieszać) Roladki z szynki w galarecie Układać w naczyniu na zastygniętej galarecie łączeniem do dołu robiąc niewielkie odstępy. Roladki z szynki w galarecie Następnie każdą roladkę polać jedną łyżką galarety, ułożyć dowolną dekorację i odstawić ponownie do zastygnięcia.(Dekorację wykonałam: płatki kwiatów z białka jaja,środek ugotowana marchewka,łodygi z natki pietruszki.) Roladki z szynki w galarecie Jak dekoracja dobrze nam zastygnie,całość zalać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Roladki z szynki w galarecie Przed podaniem roladki w galarecie pokroić w prostokąty i za pomocą łopatki kuchennej przełożyć na udekorowany półmisek. Smacznego.

  • Grubaska.Aneta

    Grubaska.Aneta

    29 stycznia 2014, 09:55

    podrzucić ci sposób wykonania tych galaretek z kwiatkiem?

  • wiossna

    wiossna

    29 stycznia 2014, 09:26

    Piękne pupcie, całkiem jak nasze.

  • naughtynati

    naughtynati

    27 stycznia 2014, 20:21

    super, gratuluję! i spadku i stażu! :))

  • virginia87

    virginia87

    27 stycznia 2014, 19:36

    nie znam takiej osoby więc nie podpowiem :( a robiłas tarczycę skoro wiesz, że metabolizm zwolnił?

  • x001x

    x001x

    27 stycznia 2014, 12:45

    Gratuluję spadku! :)

© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.