Misie, pysie
Piszę do Was kolejny raz. Dziś dzień zaczęłam niezwykle efektownie
[ biorąc pod uwagę moje poczynania przez ostatnie dni :p ],
wstałam koło 8,
Szybkim krokiem, w samym szlafroku pognałam do łazienki, toaleta i na wagę.
Myślę, boże, te dwa-trzy dni jadłam jak za dwóch. Ale nic, chwila prawdy.
Wchodzę, patrzę.
68.3
czyli od początku jest już
-1.2 kg
powoli, ale grunt ze spada. :)
Śniadanko którym była owsianka z rodzynkami a do tego herbatka.
Szybkie ogarnięcie, bluzka spodnie, szalik w biegu i na godzinę 9 byłam już w UP, w sprawie stażu.
Tak tak!
Zgadza się. Załapałam się na staż.
Jestem z siebie taka dumna,
Tak bardzo się cieszę że w końcu ruszę z miejsca,
ohhh.
Staż zaczynam za tydzień i ma trwać do końca listopada.
Jest dobrze!
Zdążę oddać dług mamie :D
Odłożę na wakacje, na studia może kilka stówek mi zostanie.
Zrobię wymianę garderoby!
I będę mogła ruszyć ze zdrowym jedzonkiem. Takim, jakie ja chce a nie takim, jakie musze jesc bo nie mam dochodu a obiad ktoś robi.
:D
♦♦♦
Marzy mi się te -5. Ahh.
Jak zobaczę 65 to będę chyba płakać.
A pomyśleć, że w wakacje miałam taka wagę i mówiłam ze źle wyglądam.
:D
♦♦♦
Kilka motywacji, żeby nas ta nasza własna nie opuszczała.
♦♦♦
I na koniec mojego „porannego” wpisu, chciałabym Was zapytać czy znacie jakaś osobę która po wycięciu pęcherzyka żółciowego schudła, będąc na diecie przypisanej po takiej operacji.
Bądź na jakiejś innej. :D
Myślę nad tym i trochę mnie to przeraża ze mam tak spowolniony metabolizm.
L
Miłego dnia :*
ewcia1208
29 stycznia 2014, 15:26gratuluje spadku:)) dasz rade:)))
Grubaska.Aneta
29 stycznia 2014, 09:56Składniki: 10 plastrów szynki konserwowej prostokątnej serek chrzanowy ostrowia opcjonalnie 1 łyżeczka chrzanu 1 litr wywaru warzywnego lub bulionu 10 łyżeczek żelatyny na 1 litr wywaru Składniki do klarowania wywaru: 2 łyżeczki octu 2 białka jaja Do dekoracji użyłam białko jaja, kawałki marchewki i natką pietruszki Wykonanie: Wywar warzywny mocno doprawić, do zimnego dodać ocet i roztrzepane jajka. Roladki z szynki w galarecie Podgrzewać na wolnym ogniu ciągle mieszając trzepaczką,aż do zagotowania. Na powierzchni pojawi się biała, gruba piana, a wywar stanie się klarowny. Roladki z szynki w galarecie Całość przecedzić na sitku przez wilgotną gazę lub pieluchę tetrową. Do sklarowanego wywaru dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wystudzić. Na dno prostokątnego naczynia wlać troszeczkę wywaru,wstawić do lodówki do stężenia. Szynkę posmarować serkiem chrzanowym,zwinąć w rulonik.( Dla zaostrzenia smaku można dodać do serka 1 łyżeczkę chrzanu ze słoika i wymieszać) Roladki z szynki w galarecie Układać w naczyniu na zastygniętej galarecie łączeniem do dołu robiąc niewielkie odstępy. Roladki z szynki w galarecie Następnie każdą roladkę polać jedną łyżką galarety, ułożyć dowolną dekorację i odstawić ponownie do zastygnięcia.(Dekorację wykonałam: płatki kwiatów z białka jaja,środek ugotowana marchewka,łodygi z natki pietruszki.) Roladki z szynki w galarecie Jak dekoracja dobrze nam zastygnie,całość zalać tężejącą galaretą i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Roladki z szynki w galarecie Przed podaniem roladki w galarecie pokroić w prostokąty i za pomocą łopatki kuchennej przełożyć na udekorowany półmisek. Smacznego.
Grubaska.Aneta
29 stycznia 2014, 09:55podrzucić ci sposób wykonania tych galaretek z kwiatkiem?
wiossna
29 stycznia 2014, 09:26Piękne pupcie, całkiem jak nasze.
naughtynati
27 stycznia 2014, 20:21super, gratuluję! i spadku i stażu! :))
virginia87
27 stycznia 2014, 19:36nie znam takiej osoby więc nie podpowiem :( a robiłas tarczycę skoro wiesz, że metabolizm zwolnił?
x001x
27 stycznia 2014, 12:45Gratuluję spadku! :)