Opętało mnie ostatnio na punkcie tortilli. Robię je sama. Robię niestety z białej mąki ale wczoraj kupiłam otręby i dziś dodałam. Do tego dodaję oliwny i zioła prowansalskie a jak mi się chce to jeszcze odrobinę czosnku. Tortille wychodzą przepyszne. Smażę je czy też piekę ? na urządzeniu do naleśników. Zjadam taką tortille z tuńczykiem w sosie własnym, sałatą lodową i sosem z majonezu, jogurtu,musztardy czosnku i koperku. Dzięki temu że robię zawsze ciasto tylko na jedną tortille,zjadam tylko jedną🤪 Wczoraj zjadłam na śniadanko a dziś na obiad.
- Pomoc
- Regulamin
- Polityka prywatności
- O nas
- Kontakt
- Newsletter
- Program Partnerski
- Reklama
- Poleć nasze usługi
© Fitatu 2005-24. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis stosuje zalecenia i normy Instytutu Żywności i Żywienia.
Noir_Madame
24 stycznia 2021, 17:54Robię tak na oko. 40g mąki,20 g otrębów, szczypta soli,zioła, 5 g oliwny z oliwek i wody na oko tak żeby ciasto nie było za dwarde ale żeby dobrze odchodziło od ręki. Wyrabiam co najmniej 10 minut :-))
mmMalgorzatka
24 stycznia 2021, 17:21Podaj przepis na tortille. Nabrałem ochoty.